Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Julian Sas in Paard van Troje op 20 mei Eén van Nederlands grootste gitaarhelden in Den Haag op podium

Bluesrockgitarist Julian Sas treedt zaterdag 20 mei op in Paard van Troje. Op zijn 31ste werd Julian al in de pers vergeleken met zijn helden Johnny Winter, Rory Gallagher en Jimi Hendrix. Sinds 1994 speelt de band van Julian Sas van hoogtepunt naar hoogtepunt, met als meest memorabele moment het uitverkochte Rory Gallagher Tribute in 013. De band kent veel wissels in bezetting, maar behoort in de huidige bezetting tot een van de beste bluesrockformaties van Nederland. Zaterdag 20 mei, live op het podium!

De carrière van Sas begint vrij moeizaam. Na jaren lang ploeteren in een `bandje' dat zich vooral richtte op covers van Status Quo, kwam begin jaren `90 eindelijk de doorbraak. Sas, toen nog werkzaam als freelance bouwvakker, speelt dan met zijn nieuwe band samen met de Amerikaanse zangeres Maxine Dupree. Het optreden is een succes en de Julian Sas band is een feit.

Julian Sas werd al vroeg gegrepen door de beelden van Jimi Hendrix op Woodstock en hierdoor kwam hij al op jonge leeftijd in aanraking met de rock `n' roll en via de weg van de platen van Hendrix en Stevie Ray Vaughn belandde Sas vervolgens bij Muddy Waters. Vanaf dat moment wist hij zeker dat de blues zijn roeping was. In 1998 ontving de band een prijs voor hun tweede album: Een Glimlach Naar Mijn Ziel. In 1999 was de Julian Sas Band de topact op het legendarische Fehmarn Festival (het Duitse equivalent van Woodstock), dat volledig aan de herinnering van Jimi Hendrix gewijd werd.

Julian loopt over van het talent, hij hoeft een song maar één keer te horen en speelt hem dan feilloos na of geeft er een volledig eigen draai aan. De muzikale belangstelling van Julian is heel breed, van country tot metal en van Neil Young tot Jimi Hendrix. Naast deze diversiteit is hij ook geïnspireerd door meer klassieke voorbeelden als John Lee Hooker, Freddie King, Willie Dixon en is hij bovenal bezield van de Ierse rocker Rory Gallagher.

Zeven CD's en één DVD later is Julian Sas een begrip in de blues- en rockwereld geworden. Vorig jaar verscheen hij dan ook op diverse grote festivals zoals Koninginnenach en Blues Rockfestival Tegelen. Voor de echte blues- en gitaarfan is hij nu eindelijk weer in een wat intiemere sfeer te zien op 20 mei in het Haagse Paard van Troje.

ZA 20.05 Julian Sas in Paard van Troje, Den Haag
Zaal open 19.30 uur / aanvang 20.30 uur
Entree: 12,- (excl. servicekosten) / Kaartverkoop bij Dagkassa Paard van Troje, Ticket Service, Velvet Music in Den Haag en Rotterdam.

www.paard.nl · www.juliansas.com

Weerdsingel WZ 33a, 3513 BC Utrecht · Postbus 553, 3500 AN Utrecht e 06 ­ 4500 8427 · l 06 ­ 2450 3978 · Fax: 08 ­ 4224 8808 KvK Utrecht 30200770 · ABN Amro 45.66.56.200 · BTWnr: NL1986.22.089.B01 www.het-monumentale.nl · info@het-monumentale.nl


---- --