Ingezonden persbericht


MEDIABERICHT

Stramproy, 25 april 2006

In het kader van OLS 2006

STRAMPROY VERSIERT DORP MET BLOEMEN

Stramproy - Op initiatief van de dorpsraad Stramproy worden zaterdag 20 mei a.s. in totaal 14 straten in het dorp versierd met bloembakken. De actie vindt mede plaats om de gastvrijheid van Stramproy te tonen ten opzichte van de circa 60.000 bezoekers die op 2 juli a.s. afkomen op het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) dat dit jaar in Stramproy wordt gehouden.

Het project vindt plaats onder de titel 'Stramproy bloeit'. Het is de bedoeling dat aan de lantaarnpalen in een veertiental straten in het dorp bloembakken met planten worden gehangen. Het gaat om de Amentstraat, de Julianastraat, de Frans Strouxstraat, de Horsterweg, de Pastoor Greijmansstraat, het Kerkplein, de Mgr. Nolensstraat, de Prinses Beatrixstraat, de Prinses Marijkestraat, de Bergerothweg, de Veldstraat, de Crixstraat, de Wilhelminastraat en de Molenweg. De bewoners van deze straten is gevraagd de plantenbakken te verzorgen.

Nog tot 2010
De dorpsraad streeft ernaar het project te continueren tot en met het jaar 2010. De 14 Stramproyer straten zien er gedurende de komende zomers dan óók nog fleurig uit. Dat is aangenaam toeven voor zowel gasten als voor de inwoners van Stramproy, zo is de overweging.

In overleg met deskundigen is gekozen voor surfinia's, planten die in het algemeen weinig onderhoud behoeven. Voor het jaar 2006 is de keus gevallen op de rode en witte variant, per straat afgewisseld met blauwe en witte exemplaren.

Zaterdag 20 mei a.s. gaan de bewoners van de betreffende straten daadwerkelijk aan de slag met het ophangen van de plantenbakken.

Einde mediabericht

(