Gemeente Delft

Blijf jij de Chinezen voor ?!

Op 20 mei gaat een groep TU Delft studenten, onderzoekers, ondernemers en een oud- politicus deelnemen aan één van de zwaarste marathons, namelijk de Great Wall Marathon, die deels over de Chinese Muur loopt.

De organisatoren zijn de twee TU studenten Tim Anten en Jorre Bonjer. Zij willen hiermee graag Jong Ondernemerschap, Delft als innovatieve stad en het studeren van techniek onder de aandacht brengen. Ondernemen is ten slotte topsport en zo ook het lopen van de marathon. Niet zonder reden is de Great Wall Marathon uitgekozen om deze boodschap te verkondigen: China is het land met één van de meest snelgroeiende economieën ter wereld.
De deelname aan deze marathon onderstreept ook de gezamenlijke inspanning van de Provincie Zuid-Holland, Gemeente Delft en de Technische Universiteit om (techno)starten en toponderzoek in onze regio te bevorderen.

In de dagen na de wedstrijd bezoekt de groep met een handelsmissie verschillende universiteiten, incubators en high-tech startups rondom Beijing. Voor deelnemende bedrijven en partners bij uitstek de gelegenheid om op informele wijze contacten te leggen met bedrijven en studenten in China.

Na een selectieproces van twee maanden staan 15 deelnemers in de startblokken om de uitdaging van hun leven aan te gaan. Met 3.700 treden en een gemiddelde finish-tijd van ruim 6 uur wordt het uiterste van hun conditie gevergd. Door een professionele begeleiding vanuit het Sportcentrum van de Technische Universiteit Delft zien zij dit met vertrouwen tegemoet.

Tijdens de persconferentie op woensdag 10 mei (17:00) in het vernieuwde Sportcafé van de TU Delft, kunt u de deelnemers ondervragen over hun motivatie en voorbereidingen.

Via de site www.greatwallrun.nl is meer informatie te vinden over de wedstrijd en de evenementen.



Gemeente Delft