Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OP REIS MET DE V.O.C. IN HET MUZEEUM

Extra activiteiten tijdens Boegbeeldendag en Week van de Zee

In de week van 20 t/m 28 mei staan er allerlei extra activiteiten op het programma in het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. Op zaterdag 20 mei is het Open Boegbeeldendag en van 20 mei t/m 28 mei is het Week van de Zee. Wat is er allemaal te zien en te doen in het muZEEum?

In het muZEEum weten we alles over de maritieme geschiedenis van Zeeland. Onderwaterarcheologie is daarbij heel belangrijk. V.O.C.- schepen, vergingen soms met man en muis. Hoe triest ook, het levert ons nu een schat aan verhalen en wetenswaardigheden op. Vaak raakten dergelijke schepen gedeeltelijk in de vergetelheid. Ze lagen eeuwen onder water, meestal verborgen onder een laag zand.

In het Zeeuws maritiem muZEEum is speciaal voor de Open Boegbeeldendag en voor de Week van de Zee een film te zien over de zoektocht naar zo' n verborgen schip. In deze film, "The shipwreck project", kun je de spannende zoektocht naar de schatten van het VOC-schip 'tVliegent Hart zien. Ook loopt er speciaal voor de gelegenheid een VOC-route door het muZEEum. Hiermee kun je zelf de schatten ontdekken die gevonden zijn tijdens de duikexpedities naar de VOC-schepen. En meer te weten komen over de tot de verbeelding sprekende reizen die de schepen hebben gemaakt.

Waarom doet het muZEEum mee met deze activiteiten? Het muZEEum doet mee aan de Open Boegbeeldendag omdat het muZEEum één van de boegbeelden in het project Maritiem Erfgoed is. In dit project zijn 21 opmerkelijke Nederlandse en Belgische maritieme bezienswaardigheden, die gevestigd zijn in de Scheldemond, verenigd.

De Week van de Zee wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Tijdens deze week staat Nederland negen dagen in het teken van de duinen, het strand en de zee. Vanzelfsprekend mag een organisatie als het Zeeuws maritiem muZEEum daarbij niet ontbreken. Dit jaar staat de week van de zee in het teken van het thema 'op reis'. Daarom loopt er een speciale V.O.C.-route, die de bezoeker meeneemt op de reizen uit vervlogen tijden.

Kom naar het muZEEum en ervaar de betekenis van de zee. De speciale activiteiten vinden plaats op: Zaterdag 20 mei
Zondag 21 mei
Zaterdag 27 mei
Zondag 28 mei

Het muZEEum is het hele jaar geopend van:
Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498.

Mei 2006


Ingezonden persbericht