Ingezonden persbericht


Workshop en informatiekraam van Platform Stop de inburgeringsplicht

De Fabel roept op om deel te nemen aan de workshop van het Platform Stop de inburgeringsplicht. Deze workshop wordt gehouden op zaterdag 20 mei 2006, tijdens het weekend van het Nederlands Sociaal Forum (NSF). Tijd van de workshop: 11:00 - 12:15 uur. Plaats: Erasmusgebouw, Erasmusplein, Nijmegen. Op 20 mei rijden er vanaf 10.00 uur elk kwartier gratis NSF-pendelbussen van station Nijmegen naar het Erasmusplein. Aan het Platform Stop de inburgeringsplicht nemen diverse migrantenzelforganisaties en andere anti-racistische groepen deel, waaronder De Fabel.

De workshop bestaat uit informatie en discussie over actie tegen de racistische inburgeringsplicht, die per 1 januari 2007 van start dreigt te gaan en een half miljoen "niet-westerse allochtonen" dreigt te treffen. Momenteel bereidt de regering daartoe een wetsvoorstel voor. Het Platform wil kritiek op de integratiedwang bekender maken en meer mensen ertegen mobiliseren. Leden van het Platform zullen op 20 mei ook folders uitdelen en NSF-bezoekers vragen om het Platform-manifest te ondertekenen.

Op zondag 28 mei heeft het Platform vanaf 10:00 uur een kraam op het Plein van de solidariteit tijdens het Dunya-festival in Rotterdam. Dat festival is een van de grootste multiculturele evenementen in Europa, met muziek, literatuur, poëzie en honderdduizenden bezoekers.

Voor meer informatie over het Platform en voor ondertekening van het Platform-manifest: zie . Het Platform heeft een kritische folder tegen de inburgeringsplicht beschikbaar, bedoeld om uit te delen onder "niet-westerse allochtonen". Je kunt een Nederlandse en Engelse versie downloaden op , en dan uitprinten en verder verspreiden. De Turkse en Arabische versies verschijnen binnenkort.

DE FABEL VAN DE ILLEGAAL
Koppenhinksteeg 2, 2312 HX Leiden, The Netherlands +31-71-5127619 (tel), +31-71-5134907 (fax),
info@defabel.nl (e-mail),
www.defabel.nl (Website), www.gebladerte.nl (Archief). Bereikbaar op werkdagen/open at workdays: 14:00-17:00. Spreekuur illegalen: woensdag/
consultation for undocumented: wednesday 14:00-17:00. Girorekening 4418467 t.n.v. De Fabel van de illegaal, Leiden.