Ingezonden persbericht


Historische racebolides bij RSG Racing Days op TT Circuit Assen

Het TT Circuit Assen staat het weekend van 20 en 21 mei bol van autosport. Niet zomaar een weekend autoraces, maar een compleet programma met historische racebolides. Formulewagens uit de jaren zeventig en tachtig, toerwagens uit die periode en ook sportwagens van twintig tot dertig jaar geleden. Ze komen aan de start in verschillende klassen tijdens de RSG Racing Days, van de RSG Hamburg, een organisatie die al meer dan tien jaar actief is op het TT Circuit Assen.

Onder de aantrekkelijke raceklassen die op 20 en 21 mei op het fraaie Asser asfalt acteren zijn naast een aantal Duitse, ook enkele Nederlandse. Meest in het oog springen daarbij de HMR, de historische formulewagens en de NK HTGT, de categorie die strijdt om het Delta Lloyd Private Banking Nederlands Kampioenschap. De races van het Delta Lloyd Private Banking NK HTGT zijn aantrekkelijk om naar te kijken, vooral ook vanwege de verschillende autoŽs in deze klasse: Fiat-Abarth 1000 TC, Mini Cooper S, MG B, Austin Healey, Ford Cortina, Ford Mustang, Morgan 4/4, BMW 1800 tI, Porsche 911, Marcos 1800 GT, Lotus Elan, Triumph TR 4, Bizzarini GT, en nog veel meer.

In de HMR, de Historische Monoposto Racing (HMR), gaat het om formulewagens uit vroeger tijden. Bolides uit de jaren zestig en zeventig voeren de boventoon. Opvallend zijn de Chevron B40 F2, de Brabham BT30 F2 en de Ensign F3. Maar er zijn nog veel meer prachtige snelle formulewagens uit roemruchte tijden te bewonderen. Hoofdschotel is de zondag, de dag waarop alle zes klassen in actie komen. Vanaf 10.00 op zondag 21 mei rijden de Superkarts hun eerste race. Later op de dag staat nog een wedstrijd voor deze ultrasnelle machines op het programma. De superkarts zijn dikwijls sneller dan de auto's en zelfs sneller dan veel motorklassen op het TT Circuit Assen. Net als voor de autocoureurs is het voor de kartrijders ook de vuurdoop op het vernieuwde TT Circuit Assen, waar de Noordlus een ingrijpende verandering heeft ondergaan. Naast de reeds genoemde klassen komen ook de Formule V, de HRA en de FHR-langeafstandsklasse aan de start in Assen. Dit is een klasse waarin wordt gereden met wagens die alle zijn uitgerust met een 1300cc Volkswagen motor. Het chassis van de wagens verschilt. Onder de deelnemers meest Duitsers, maar ook enkele coureurs uit Engeland en Ă©Ă©n uit Frankrijk. De klasse FHR is een bijzondere, want dit is een categorie die in Assen een lange-afstandsrace rijdt. Op zondag komen de wagens in actie in een wedstrijd over maar liefst drie uren. Tot slot is de wedstrijd van de HRA (Historic Racecar Association) de moeite zeker waard. Zaterdag 20 mei zijn er vanaf 10.00 uur trainingen. De eerste races op zaterdag zijn vanaf 15.30 uur. Op zondag is de gehele dag ingeruimd voor races. Deze beginnen ook om 10.00 uur.

Nadere informatie:
Fred Lubbers
perschef RSG-Racing-Days
06 23 23 96 99
publilubb@hotmail.com


---- --