Digitale Gemeente Houten

Theatergroep Het Houten Schellinkje speelt in de Openbare Bibliotheek van Houten

zondag 14 mei 2006 - Door: Peter Hermans

Dit voorjaar verrast het Houten Schellinkje het Houtens publiek met een theaterproductie op locatie: de Openbare Bibliotheek van Houten, op zaterdag 20 en zondag 21 mei, aanvang 20.00 uur.

Het programma bestaat uit twee eenakters, speciaal bewerkt voor deze unieke locatie.

IK ZOU WEL IETS LUSTEN.

Ik zou wel iets lusten is een bewerking van de eenakter In volle zee van Slawomir Mrozek. Drie bibliotheekarchivarissen zitten opgesloten in de Openbare Bibliotheek van Houten. En zij hebben niks meer te eten. Dat levert een hilarische machtsstrijd op tussen de dikke, de middelste en de kleinste. Hun beschaafde maskers vallen af. In hun drang om te kunnen overleven tonen hun ware gezicht.

HET VERDRIET VAN DE BIEB.

Het verdriet van de Bieb is een bewerking van het verdriet van Garmisch Partenkirchen van Frank Houtappels. Als normen en waarden belangrijker blijken dan liefde
Het personeel zet het alarm op scherp, de deuren worden afgesloten. De bibliotheek ligt er verlaten bij. Dit is het moment dat de vier wereldvreemde biebkabouters tot leven komen op de afdeling romantiek en spanning.Hoe klein van stuk de bewoners ook zijn, hun eeuwenoude tradities zijn groots. Een buitenbeentje tegen wil en dank, wordt de zwartste pagina van de bibliotheek.Romantiek in de kiem gesmoord en meer spanning dan hen lief is.

Zaterdag 20 mei en zondag 21 mei 20.00 uur.Kaarten a 10 euro reserveren via de bibliotheek, boekhandel Wijs of www.houten.com/schellinkje

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).