Gemeente Bronckhorst
---


Gemeente Bronckhorst reikt de heer Van Mourik uit Hengelo Gld. op 20 mei a.s. koninklijke onderscheiding uit

Uit handen van burgemeester H.A.J. Aalderink ontvangt de heer J.G. van Mourik (59) uit Hengelo Gld. op 20 mei a.s. een koninklijke onderscheiding (lid in de Orde van Oranje Nassau). Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats om 16.00 uur in gemeenschapscentrum Ons huis in Hengelo tijdens de receptie ter ere van het 25-jarig jubileum van de heer Van Mourik als vrijwilliger bij de Diaconie van de Protestantse gemeente.

De heer Van Mourik krijgt de onderscheiding voor de volgende van zijn activiteiten: . 1981 - heden administrateur van het college van diakenen van de Protestantse Gemeente in Hengelo Gld. Hij beheert de financiën, is aanspreekpunt voor sociale zaken voor de kerkelijke gemeente en voor het college voor grond- en pachtzaken, alsmede onderhoudszaken (m.b.t. de onroerende goederen). Verder ontfermt Van Mourik zich over het archief van het diakenencollege . 1986 - heden bestuurslid en secretaris (1987-2000) van de Koninklijke Harmonie Concordia in Hengelo. Namens Concordia heeft hij samen met de Marktvereniging verenigingsgebouw De Hietmaat gerealiseerd. De heer Van Mourik had een belangrijke rol in de bouwcommissie (financiële kaders, hypotheek, betaling, exploitatiekosten etc.) Voor het beheer van het gebouw heeft hij namens beide verenigingen een overkoepelende stichting opgericht (stichting gebouw De Hietmaat). Sinds de oprichting zit hij als afgevaardigde van Concordia in het bestuur van deze Hengelose stichting . 1991-heden vrijwilliger bij het Ulenhofcollege (eerst vestiging Doetinchem, later vestiging Vorden) waar hij administratieve werkzaamheden verricht zoals telefoondienst, archief, absentenadministratie en leerlingenadministratie. In Doetinchem gaf hij ook les aan individuele buitenlandse leerlingen . 1994-heden bestuurslid (tot 2002) van Stichting Commissie Oost Europa in Hengelo. Sinds 2002 is hij administrateur en raadgever van de stichting. De stichting verleent ontwikkelingshulp in Oost Europa en met name Roemenie. De heer Van Mourik zet zich in voor projecten als het opzetten en draaiende houden van een zuivelfabriek en organiseren van een jeugddoorgangshuis in Oca Mures. Daarnaast heeft hij zich bezig gehouden met de opzet van een gaarkeuken in Toplita en is hij vraagbaak van jongerenwerkgroep Roemenië.

Het mag duidelijk zijn dat de heer Van Mourik zich geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen. De aard, duur, diversiteit, maatschappelijke betekenis en uitstraling van zijn activiteiten hebben tot de koninklijke onderscheiding geleid.

Voor dit artikel geldt een embargo tot zaterdag 20 mei 2006 16.00 uur!

Geachte persrelatie,

U bent van harte welkom om bij deze gebeurtenis aanwezig te zijn. De uitreiking vindt plaats om 16.00 uur in gemeenschapscentrum Ons huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld.

Hengelo Gld, 16 mei 2006

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --