Politie Zeeland


---

O-2017-2006 Aanrijding met letsel
Omstreeks 14.59 uur gistermiddag vond op de kruising Patijnweg/Voorstad, in Goes, een aanrijding plaats tussen een brommer en een fiets.
De fietsster, een 37-jarige Goese, liep als gevolg van de aanrijding een gebroken enkel op. Volgens getuigen reed de bromfietser, een 22-jarige man uit de gemeente Goes, met een te hoge snelheid over het fietspad. De 22-jarige heeft zelf ook verklaard dat, als hij zachter had gereden, hij ,vermoedelijk, de aanrijding had kunnen voorkomen.

O-2018-2006 Aangehouden na verwonden agent
Omstreeks 22.00 uur gisteravond vond op de N289 in Krijningen een eenzijdig ongeval plaats.
Een 33-jarige Belg uit Brussel wilde de A58 oprijden en zag te laat in dat hij op de verkeerde weg zat. Hij wilde de N289 oversteken om zo weer op de goede weg te komen. Tussen de twee rijbanen van de N289 zit echter een greppel, hier reed de man overheen en kwam vast te zitten met zijn auto. Toen agenten van de man een blaastest af wilden nemen, begon hij wartaal uit te slaan en is een ambulance ter plaatse gevraagd. Het ambulancepersoneel wilde de man onderzoeken. Hij stond dit niet toe en probeerde het dienstwapen van een van de agenten af te pakken. De agent rukte zich los en de Belg rende naar zijn auto en pakte uit zijn auto een steekwapen. Tijdens de worsteling die hierop volgde zag de man kans om een van de agenten in zijn arm te steken. De Belg is overgebracht naar Torentijd en hij zal vandaag verder verhoord worden.

R-2019-2006 Onder invloed
In Hoek, op de Van Wuijckhuiseweg, is gisteravond rond 23.30 uur een 47-jarige man uit de gemeente Terneuzen betrapt op het rijden onder invloed.
De man, die al eens eerder veroordeeld was voor dronken rijden, werd gecontroleerd op bovenstaande weg en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij bijna vier maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Op de Laan van Sint Hilaire, in Zierikzee, is gisteravond rond 23.56 uur een 55-jarige man uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

Op de Noordweg in Middelburg is vannacht rond 05.22 uur een Middelburgse automobiliste van 32 jaar oud betrapt op het rijden onder invloed. Zij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat zij bijna vier keer zoveel had gedronken dan toegestaan. De vrouw moest meteen haar rijbewijs inleveren en kreeg een dagvaarding uitgereikt.

W-2020-2006 Aangehouden wegens vernieling
Op de Markt in Middelburg is, nabij een horecagelegenheid aldaar, een 17-jarige Middelburger aangehouden omdat hij een tafel zou hebben vernield.
De jongen was al een paar maal gewaarschuwd om niet tegen de tafel te trappen, maar ging hier toch mee door. De tafel viel op de grond en ging kapot. De man verklaarde de tafel niet te hebben vernield, ondanks het feit dat er diverse getuigen waren die verklaarden dat de man weldegelijk de tafel kapot had gemaakt.


---- --