1e persbericht van zaterdag 20 mei 2006

Eindhoven, 20-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert vechtersbazen

De politie heeft zaterdagochtend rond 4.30 uur enkele aanhoudingen verricht na een vechtpartij in en bij een horecazaak aan het Stationsplein. Een 33-jarige Eindhovenaar werd opgepakt omdat hij een 28-jarige man uit Landgraaf in de zaak met een glas in diens gezicht geslagen zou hebben. De man uit Landgraaf werd vervolgens ook door de politie aangehouden omdat hij in de zaak een 37-jarige Eindhovenaar met een glas op diens hoofd geslagen zou hebben. Beide slachtoffers raakten licht gewond. Twee Eindhovenaren (34 en 29 jaar) werden opgepakt omdat ze een 22-jarige man uit Heerlen op straat op zijn gezicht geslagen zou hebben. Alle verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt illegale plakkers aan

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden omdat ze posters aan het plakken waren op plaatsen waar dat niet mag. Een 25-jarige man uit Nieuwegein werd vrijdagavond rond 23.00 uur betrapt op de Kleine Berg. Zaterdagochtend rond 0.45 uur werd een 25-jarige man uit Breda aangehouden op de Boutenslaan. Ze hebben allebei een proces-verbaal gekregen. De plakspullen zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Politie pakt verdachte van mishandeling en aanrijding op

De politie heeft zaterdagochtend rond 1.45 uur een man van 35 jaar uit Eindhoven aangehouden bij de woning van zijn ex-vriendin in Stratum. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor op de Varenstraat met zijn auto tegen een geparkeerde wagen is gereden en vervolgens is doorgereden. Toen de gewaarschuwde politie bij de woning kwam, was de verdachte zijn 35-jarige Eindhovense ex-vriendin aan het slaan. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Hij was onder invloed van alcohol maar weigerde mee te werken aan een ademanalyse.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs van snelheidsduivel in

De politie heeft zaterdagochtend het rijbewijs ingenomen van een 25-jarige man uit Helmond. Hij reed rond 3.45 uur op de Eisenhowerlaan in zijn auto 103 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Omdat dat meer dan 50 km/u te hard is, is zijn rijbewijs meteen ingevorderd. Ook is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie arresteert verdachte van mishandeling

De politie heeft zaterdagochtend rond 3.45 uur een man van 26 jaar uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum. Hij zou kort daarvoor in de woning zijn vader hebben geslagen en een deel van de huisraad hebben vernield. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Aarle Rixtel: Politie pakt dronken man op

De politie heeft zaterdagochtend rond 1.15 uur op De Malthezer een man van 35 jaar uit Aarle Rixtel aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat hij door voortuinen liep en onder invloed van alcohol zou zijn. Ook zou hij een steen door een ruit van een woning hebben gegooid. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Oirschot: Politie neemt dronken automobilist rijbewijs af

De politie heeft zaterdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 54-jarige man uit Oisterwijk. Surveillerende agenten zagen hem op de Bestseweg in een auto rijden die slingerend reed en bijna tegen enkele paaltjes botste. De man bleek een alcoholpromillage van ruim 1,30 te hebben, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Valkenswaard: Politie houdt dronken automobiliste aan

De politie heeft zaterdagochtend rond 2.30 uur een vrouw van 38 jaar uit het Belgische Hamont aangehouden omdat ze dronken een auto bestuurde. Agenten hadden haar kort daarvoor op de Markt nog gewaarschuwd om niet te gaan rijden omdat ze teveel gedronken had. De vrouw beloofde een taxi te zullen nemen, maar reed even later toch weg in haar auto. Toen ze op de Maastrichterweg werd aangehouden, bleek ze een alcoholpromillage van bijna 1,60 te hebben. Het rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Politie haalt dronken fietser van snelweg

De politie heeft zaterdagochtend rond 3.00 uur een 18-jarige man uit Best van de snelweg A2 ter hoogte van Budel gehaald. De man reed daar op een fiets op de vluchtstrook en was onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,10. De man was op de fiets vanuit Weert op weg naar huis en had de kortste weg genomen. Een automobilist had hem zien rijden, tegengehouden, en de politie gewaarschuwd. Tegen de fietser is proces-verbaal opgemaakt.