Digitale Gemeente Houten

Marjolein Kool onderscheiden

zaterdag 20 mei 2006 - Bron: Trefpunt

SCHALKWIJK - Heel even viel ze stil, toonde emotie en zocht naar woorden. Een uniek, historisch moment in het leven van Marjolein Kool, voorzitter van Sint Caecilia. De onderscheiding als lid in de Orde van Oranje Nassau maakte op allen diepe indruk.

Burgemeester Lamers roemde haar inzet voor zowel Sint Caecilia als voor de Schalkwijkse gemeenschap. ''Mevrouw Kool draagt de cultuur een groot hart toe en is op niet aflatende wijze betrokken bij het muzikale leven in de gemeente. Daarnaast mag ook de literatuur in de vorm van de dichtkunst op haar bijdragen rekenen. Mede in samenwerking met Nico Scheepmaker en Annie M.G. Schmidt bracht zij diverse dichtbundels uit. In 1999 promoveerde mevrouw Kool op een onderzoek naar zestiende eeuwse Nederlandstalige rekenboeken.''. Na haar dankwoord beloonden de aanwezigen Marjolein met een spontaan 'Lang zal ze leven'.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).