Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

20 mei 2006

Zelhem - Auto in de berm

Een 58-jarige automobiliste uit Vorden is vrijdagmiddag (19/05) met haar auto in de berm terecht gekomen. De auto lag op de kop in de berm van de rotonde van de Rondweg/Hummeloseweg en Stikkenweg in Zelhem. De bestuurster had geen letsel. Een blaastest wees uit dat zij alcohol had gebruikt, waarna de politie haar meenam naar het politiebureau. Daar werd een promillage van 1,3 vastgesteld. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op

Ruurlo - Automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (20/5) een 36-jarige automobilist uit Marienvelde aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De man werd aangehouden voor een controle op de Barchemseweg in Ruurlo. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar zijn alcoholpromillage werd vastgesteld: 0,6. De politie maakt proces verbaal op tegen de bestuurder.

Doetinchem - Vechtparij

De politie heeft vrijdagmiddag (19/5) een 31-jarige man uit Doetinchem aangehouden op verdenking van mishandeling/openlijke geweldpleging. De man had omstreeks 16.00 uur een aanvaring met een voor hem bekende man op de Dominee van Dijkweg in Doetinchem. Deze man heeft aangifte van mishandeling gedaan bij de politie. Hij was met zijn auto naar de Dominee van Dijkweg gereden en verklaart uit zijn auto te zijn gesleurd en te zijn geslagen. De man liep hierbij letsel op en is overgebracht naar het ziekenhuis waar zijn verwondingen werden behandeld.

De politie onderzoekt de toedracht van de vechtpartij en verzoekt mensen die het incident hebben gezien, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

Lochem - Dronken automobilist

Een 36-jarige automobilist uit Lochem viel de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag (20/5) op door zijn onvaste rijgedrag. De man reed in zijn auto over de Graaf van Ottoweg en sneed de bocht af. De politie hield de man omstreeks 01.45 uur staande op de Julianaweg en nam hem een blaastest af. Deze wees uit dat de man alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek zijn alcoholpromillage 1,0 te zijn. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces verbaal.

Ulft - Winkeldiefstal

De politie heeft vrijdag (19/5) omstreeks 14.00 uur een 52-jarige man uit 's Heerenberg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel van een supermarkt aan de Miiddelgraaf in Ulft had gezien dat de man runderlapjes onder zijn trui had gestopt.

Doetinchem - Vandaal aangehouden

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (20/5) een 21-jarige man uit Herwen aangehouden op verdanking van vandalisme. De politie zag omstreeks 03.15 uur een drietal jongens in de Waterstraat in Doetinchem, van wie de 21-jarige tegen een fiets aantrapte. Vervolgens pakte de man een parasolvoet en gooide deze over een hek op een bouwterrein. De man werd hierop aangehouden voor baldadigheid en kreeg een proces verbaal.

Doetinchem - Beginnend bestuurder onder invloed

Een beginnend bestuurder is in de nacht van vrijdag op zaterdag (20/5) omstreeks 04.30 uur aangehouden aan de Hofstraat in Doetinchem wegens rijden onder invloed van alcohol. De 22-jarige automobiliste uit Doetinchem had een promillage van 0,4. Het maximaal toegestane alcoholpromillage voor beginnende bestuurders bedraagt 0,2. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting 055 - 548 66 48

---- --