Politie Gelderland-Zuid

Twee gewonden door aanrijding bij tankstation

Beneden-Leeuwen, 20-05-2006 o De politie stelt nader onderzoek in naar de toedracht van een aanrijding vrijdag omstreeks 18.20 uur bij een tankstation aan de Van Heemstraweg in Beneden-Leeuwen. Daar botsten twee voertuigen op elkaar waardoor twee gewonden vielen en een lantaarnpaal van het tankstation eruit werd gereden.

De aanrijding gebeurde toen een 29-jarige bestuurster uit Escharen na het tanken de weg op wilde rijden, vermoedelijk richting Wamel. Op dat moment kwam een 46-jarige bestuurder uit Beneden-Leeuwen vanaf de rotonde in Leeuwen richting Wamel. De vrouw heeft, zover nu bekend, deze auto niet gezien waardoor beide voertuigen op elkaar botsten.

De vrouw was erg verward, maar wel aanspreekbaar, en is door politiemensen gestabliseerd. Brandweer, ambulance en traumaheli kwamen ter plaatse. De vrouw is uit haar auto gehaald en vervolgens met de ambulance naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel vervoerd. Zij liep vermoedelijk een zware hersenschudding op.

Een 56-jarige inwoner uit Beneden-Leeuwen, die bij de 46-jarige in de auto zat, had last van de borst en is naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De man bleek kneuzingen te hebben en kon na controle weer naar huis.

In het onderzoek naar de toedracht heeft de politie een technisch sporenonderzoek gedaan. Van de betrokkenen zullen nog nadere verklaringen worden opgenomen. (08)