Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 mei 2006

Weigering bloedproef, rijbewijs ingevorderd

Oldenzaal

Een 49 jr. automobilist uit Oldenzaal werd vrijdagmiddag 19 mei om ongeveer 17.30 uur op de Bisschopstraat in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij bleek behoorlijk onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen te zijn. Hierop is hij aangehouden. De ademanalyse aan het bureau kon hij niet naar behoren uitvoeren waarna een bloedproef werd gevorderd. Hieraan weigerde de 49 jr. zijn medewerking. Zij rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-063304)

Aangehouden na dreigen met mes

Enschede

Vrijdagavond 19 mei kwam een klein meisje, waarvan de identiteit onbekend is gebleven, huilend een winkel inrennen aan de Voortsweg in Enschede. Zij vertelde de aanwezige personen dat ze ruzie had gehad met een man die op de eerste verdieping woonde boven de winkel. Het vermoeden bestaat dat de ruzie was ontstaan over het wel of niet wegnemen van een banaan. Een van de aanwezigen in de winkel, een 29 jr. Enschedeër, liep daarop naar boven om te vragen wat er aan de hand was geweest. De bewoner, een 53 jr. Enschedeër, pakte direct een groot keukenmes uit de keuken en wilde daarmee de 29 jr. te lijf. Deze vluchtte en belde beneden de politie. De 53 jr. is daarop aangehouden en later aan het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. De 29 jr. heeft aangifte gedaan. (06-063364)

Aanhoudingen na vernielen fiets

Enschede

Op aanwijzen van een 23 jr. Enschedese eigenaar van een fiets, werden zaterdagmorgen 20 mei om ongeveer 04.35 uur twee Enschedeers van 19 en 22 jr. aangehouden. Zij worden ervan verdacht in ieder geval de fiets van de 23 jr., die op Achter 't Hofje in Enschede had gestaan, te hebben vernield. De twee werden een eindje verderop op de Koningstraat aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze zijn opgesloten. Achteraf bleken er meerdere fietsen te zijn vernield. Of de twee aangehouden personen ook hiervoor verantwoordelijk zijn zal moeten worden uitgezocht. (06-063494)

Aangehouden na lossen van vier schoten

Almelo

Zaterdagmorgen 20 mei om ongeveer 01.05 uur werd gemeld dat er was geschoten aan het Waagplein in Almelo. De politiemensen die snel ter plaatste waren hoorden van getuigen dat er problemen waren geweest in een van de horecagelegenheden. De personen die de problemen hadden veroorzaakt waren door personeelsleden van de gelegenheid naar buiten gezet. Buiten op straat ging de onenigheid daarop door. Direct daarna was een witte auto aankomen rijden en de bijrijder was uitgestapt en had twee keer in de lucht geschoten. Hierop was hij weggelopen en had daarop nog twee keer in de lucht geschoten. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon de man, een 27 jr. Almeloer, op de Bornerbroeksestraat worden aangehouden. Bij het fouilleren van de man werd geen wapen aangetroffen. Hij is overgebracht naar het bureau en opgesloten. Hij verklaarde dat het gebruikte wapen weg was en dat hij inderdaad op het Waagplein een aantal keren had geschoten. In de loop van de zaterdag is de 27 jr. voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Bij dit onderzoek zal het waarom van e.e.a. duidelijk moeten worden. (06-063464)

Politie handen vol werk na vechtpartij in horecagelegenheid

Almelo

Een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Ootmarsumsestraat in Almelo, leverde de politie handen vol werk op. In totaal zijn 10 personen aangehouden. In eerste instantie werd zaterdagmorgen 20 mei om ongeveer 03.45 uur gemeld dat er in de horecagelegenheid een vechtpartij aan de gang was. Het bleek dat in de zaak twee personen, een 34 jarige man uit Staphorst en een 35 jarige man uit Vroomshoop ruzie hadden gekregen met drie Almeloers van 29, 30 en 38 jaar. Deze laatste drie zouden door de twee anderen behoorlijk geslagen zijn waarbij ook het nodige meubilair is gesneuveld. De twee werden daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze zijn opgesloten. De drie Almeloers zijn uitgenodigd om in de loop van de zaterdag aangifte te komen doen hetgeen werd toegezegd. Over het waarom van het geheel wordt een onderzoek ingesteld.

Toen de politiemensen buiten de zaak stonden te wachten kwam een groep van 10 tot 12 personen langs wandelen. Een deel van de groep gedroeg zich erg vervelend ten opzichte van de politiemensen. Zeven van hen, Almeloers in leeftijd variërend tussen de 17 en 28 jaar, werden daarop aangehouden. Zij wilden ook na vordering daartoe niet weg gaan en beledigden de politiemensen. Een achtste persoon, een 44 jr. Almeloer zat een eindje verderop op een bankje en vond het ook nodig toen de politiemensen weggingen hen te beledigingen. Ook hij is aangehouden en net als de zeven anderen aan het bureau opgesloten. Alle acht zijn in de loop van de zaterdag afgehoord en proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt. (06-063488 / 06-063497)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --