Politie Zeeland


---

Z-2021-2006 Brand
Op het Molenplein in Hoek heeft vannacht rond 2.28 uur een brand gewoed in een papiercontainer.
Surveillerende agenten zagen ongeveer een uurtje eerder dat er een vuurtje was aangestoken in een olievat dat daar geplaatst was. Met de mensen die daarbij stonden is de afspraak gemaakt dat het vuur gedoofd zou worden en dat de agenten een nacontrole zouden doen. Omstreeks 2.30 uur bleek dus dat de jongelui zich niet helemaal aan de afspraak gehouden hadden. Het vuur was niet gedoofd, maar juist overgeslagen in een papiercontainer. De agenten troffen twee jongens (van 18 en 16 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Terneuzen) aan die met afval en hekken aan het gooien waren. Beiden kregen een proces-verbaal terzake baldadigheid. Door de agenten is gepoogd het vuur te blussen, maar dat lukte niet. Hierop werd de brandweer in kennis gesteld die het vuur vakkundig geblust hebben. De schade bleef beperkt tot de uitgebrande papiercontainer.

Z-2022-2006 Inbraak in bedrijf
Door een ruit in te slaan is/zijn inbreker(s) vannacht rond 02.31 uur, een bouwkeet ingekomen aan de Industrieweg in Terneuzen.
Op het eerste gezicht werd er niets weggenomen uit de keet, maar er werden wel wat vernielingen aangericht.

O-2023-2006 Aangehouden na belediging
Omstreeks 00.55 uur vannacht werden drie mannen uit de gemeente Reimerswaal aangehouden in de Korte Kerkstraat in Goes.
Een 22-jarige man vond het nodig om een dienstdoende agent te beledigen en werd hiervoor aangehouden. Een van zijn maatjes, een 18-jarige jongen, wilde zijn vriend bijstaan en voldeed niet aan het bevel van een agent om de boel te laten rusten en weg te gaan. Hierop begon hij de agenten ook uit te schelden en belandde hij ook achterin de politiebus. Een derde, een 22-jarige man, bemoeide zich ook met het geheel. Hij negeerde enige malen het bevel om weg te gaan. Hierop werd een diensthond uit een politieauto gehaald, omdat zich steeds meer mensen met de aanhoudingen begonnen te bemoeien, en er geen veilig werkbare situatie meer was voor de agenten. De hond heeft de 22-jarige in zijn been gebeten. Deze man is ook aangehouden en alledrie de betrokkenen werden overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn verhoord en tegen half vijf werden alledrie weer in vrijheid gesteld. Alledrie de mannen krijgen een proces-verbaal. (De 22-jarige die als laatste werd aangehouden heeft een kleine bijtwond in zijn been, hij wenste zich niet onder doktersbehandeling te stellen.)


---- --