Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T E N

20 mei 2006

Zutphen - Joyriding

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (20/05) een 15-jarige jongen uit Zutphen aangehouden die onder invloed van alcohol aan het joyriden was. De politie zag omstreeks 00.30 uur op de Van der Capellenlaan in Zutphen een personenauto met zeer hoge snelheid aan komen rijden. De auto werd aangehouden. De bestuurder bleek 15 jaar jong te zijn en verklaarde zonder toestemming de auto van zijn moeder te hebben meegenomen. De jongen werd aangehouden. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van 0,51 bij de jongen vastgesteld. De jongen is doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

Zutphen - Winkeldiefstal

Een 29-jarige vrouw uit Zutphen is vrijdag 19 mei aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Zutphen zag dat de vrouw omstreeks 11.15 uur cosmetica stal. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

Zutphen - Auto vernield

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (20/05) twee Zutphense jongens aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. De jongens, 19 en 17 jaar, zouden omstreeks 03.30 uur op de motorkap van een aan de Groenmarkt geparkeerde auto hebben staan dansen. De jongens werden aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Zutphen - Diefstal fietsen

Twee jongens uit Zutphen, 17 en 19 jaar oud, en een 15-jarig meisje, zijn vrijdag 19 mei aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De jongelui worden ervan verdacht eerder die dag twee fietsen op een school te hebben gestolen. Ook het 15-jarig meisje zou bij de diefstal betrokken zijn. Omstreeks 16.45 uur belde personeel van de school de politie omdat zij de twee jongens zag staan die eerder op de dag de fietsen hadden gestolen. De politie kon ze aanhouden in de Isendoornstraat. Ze bekenden allebei een fiets te hebben gestolen. Toen het meisje op school moest komen in verband met de diefstal, hadden ze de fietsen teruggezet. De jongeren zijn overgedragen aan hun ouders. Ze zijn doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie tel. 055 - 548 66 48

---- --