Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Marathonwinst voor Ulrich-Chardon blijft aan d eleiding

20/05/2006

Aken, 20 mei 2006
De Zwitser Werner Ulrich heeft vandaag de ingekorte marathon in het Aachener Wald gewonnen. De wereldkampioen van 1998 bleef de Hongaar Zoltan Lazar en Ysbrand Chardon voor.
Vanmorgen besloot de organisatie vanwege de bar slechte weersomstandigheden de laatste hindernis uit het marathontraject te halen, waardoor de menners slechts zes hindernissen hoefden te rijden. Het zware traject tussen de hindernissen maakte dit wedstrijdonderdeel voor de vierspannen extra zwaar, maar alle deelnemende paarden kwamen fit aan de finish.
Koos de Ronde startte achter in het deelnemersveld en begon goed met de snelste tijd in de eerste hindernis, maar verloor zijn kansen op een top-vijf plaats in de vijfde hindernis toen zijn voorpaarden in een verkeerde poort schoten. Theo Timmerman kon zijn ritme nog niet vinden en moest genoegen nemen met de 20e plaats. Het belooft morgen een spannende strijd te worden want Chardon gaat na twee wedstrijdonderdelen nog aan de leiding met iets meer dan een balletje voorsprong op Ulrich. De Belg Felix Brasseur volgt op kleine afstand op de derde plaats.
In het landenklassement bezet Nederland door de tegenvallende prestaties van De Ronde en Timmerman de zesde plaats, maar ook hier zijn de verschillen minimaal. Tussen de leider in het klassement België en Nederland zit slechts vijf punten verschil. Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan