Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

20 mei 2006

Hattem - Snorfietser onder invloed

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (20-05) een 20-jarige Hattemer aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De man werd aangehouden op de Dorpsweg in Hattem, waar hij omstreeks 03.30 uur zonder verlichting op zijn snorfiets reed. Bij controle bleek de bromfiets niet verzekerd, waarvoor de man een proces verbaal krijgt. Op het politiebureau werd het alcoholpromillage van de man bepaald: 1,47. De man kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces verbaal.

Harderwijk - Twee aanhoudingen Een 19-jarige vrouw uit Zeewolde is in de nacht van vrijdag op zaterdag (20/05) aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol haar auto bestuurde. De vrouw reed omstreeks 03.30uur op de Deventerweg in Harderwijk, waar de politie een alcoholcontrole hield. De auto van de vrouw bleek niet verzekerd en werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werd ook het alcoholpromillage van de vrouw gemeten: 0,58. Op het bureau bleek de inzittende verdacht te zijn van een aantal malen tanken zonder te betalen in Harderwijk in april. De man, een 20-jarige man uit Bunschoten Spakenberg, is aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Harderwijk - Auto botst op vrachtwagen

Een 51-jarige automobilist uit Harderwijk is vrijdag (19/05) omstreeks 19.15 uur op de N302 ter hoogte van Harderwijk op een vrachtwagen gebotst. De man reed op de linkerrijstrook van de N302 in de richting van de A28. Ter hoogte van het verdrijvingsvlak kwam de 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuw Amsterdam naar links en botste op de auto van de man uit Harderwijk. Deze auto ging door de middenberm heen en kwam terecht op de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer. Daar botste het voertuig op de auto van een 50-jarige man uit Heeten en vervolgens op de vrachtauto van een 39-jarige man uit Heeten. De twee inzittenden van de auto zijn per ambulance ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. Beide inzittenden mochten na controle naar huis. De politie heeft de A28 afgezet. De auto en de vrachtwagen zijn afgesleept.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting 055 - 548 66 48

EINDE BERICHTEN

---- --