Politie Gelderland-Zuid

Man aangehouden die bekeuringsgesprek verstoort

Culemborg, 20-05-2006 o Een bekeuringsgesprek van agenten te paard, die bezig waren met surveilleren op de markt tijdens koopavond in Culemborg, is uitgemond in twee aanhoudingen.

De agenten zagen een jongeman fietsen door de Binnenpoort richting Varkensmarkt. Hier geldt echter een gesloten verklaring. Tijdens het bekeuringsgesprek bleek de fietser een valse naam op te geven. Toen naar zijn ID-bewijs werd gevraagd voor het opmaken van de bekeuring, gaf hij aan deze niet te hebben omdat hij nog geen 14 jaar zou zijn. De agenten vroegen nogmaals om zijn gegevens en kwamen er al snel achter dat de jongen, van 14 jaar uit Culemborg, daarover loog. De 14-jarige is meegenomen naar het politiebureau.

Tijdens het bekeuringsgesprek begon een man, ter hoogte van het internetcafé, zich ermee te bemoeien. Daarbij riep hij in een andere taal dingen naar de 14-jarige jongen. De man gaf geen gehoor aan meerdere vorderingen om zich te verwijderen en spuwde richting paard en ruiter. Toen de man op zijn ambtsbelemmerende gedrag werd aangesproken zou hij de agent hebben geslagen. Andere politiemensen kwamen tussenbeide waarna de verdachte, een 21-jarige Culemborger, is geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld. Tegen de Culemborger is aangifte gedaan. De zaak is in onderzoek. (08)