Verzamelberichten zaterdag

's-Hertogenbosch, 20-05-2006

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

s-Hertogenbosch Vrijdagavond zijn een man van 41 jaar en een jongen van 16 jaar uit s-Hertogenbosch aangehouden. Ze worden ervan verdacht vrijdagavond op de Derde Rompert in s-Hertogenbosch, een 23-jarige vrouw uit die plaats ernstig te hebben mishandeld. De vrouw raakte daarbij zodanig gewond dat ze moest worden overgebracht naar een ziekenhuis. Ze liep onder andere een zware hersenschudding, gekneusde ribben en heup en een gebroken duim op. Naar de toedracht van de mishandeling wordt een nader onderzoek ingesteld. Mogelijk heeft er al eerder een vechtpartij plaatsgevonden. De twee mannen zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag even voor 17.00 uur, werd op de Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch een 47-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.


-----

Vrijdagavond, rond 19.15 uur, werd op Orthen in s-Hertogenbosch een 34-jarige man uit vlijmen voor hetzelfde feit bekeurd. Hij trok de aandacht omdat hij geen gordel om had en niet handsfree zat te bellen. Ook hiervoor is hij bekeurd. Naast de bekeuringen kreeg hij ook een rijverbod van 2uur.


-----

Vrijdagavond, even na 21.30 uur, werd op de Hekellaan in s-Hertogenbosch een 22-jarige beginnende bestuurder uit die plaats bekeurd voor het rijden onder invloed. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Te veel gedronken op snorfiets

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 04.30 uur werd op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch een 42-jarige vrouw uit Sint Oedenrode bekeurd. De vrouw reed op een snorfiets terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 4 uur.

Jongen aangehouden voor diefstal

Boxtel Vrijdagmiddag even voor 18.00 uur, is een 13-jarige jongen uit Boxtel aangehouden. Bij de politie was een melding binnengekomen dat vanaf een viaduct over de A2 onder Boxtel dingen naar beneden werden gegooid naar de passerende autos. Ter plaatse troffen de politiemensen de 13-jarige jongen. Hij bekende modder naar passerende autos te hebben gegooid. Verder bleek hij een tas bij zich te hebben met spullen die hij even eerder bij een bedrijf op Heult in Boxtel had gestolen. De jongen is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij overgedragen aan zijn ouders.

Beginnend bestuurder bekeurd voor rijden onder invloed

Voor beginnende bestuurders gelden andere richtlijnen bijvoorbeeld voor het gebruik van alcohol. Als het rijbewijs op of na 30 maart 2002 is afgegeven is iemand voor een periode van vijf jaar beginnend bestuurder. Voor deze bestuurders is het maximale alcoholpromillage 0,2 . Verder zijn deze bestuurders over het algemeen in het bezit van een zogenaamd puntenrijbewijs. Bij ernstige overtredingen en verkeersmisdrijven, zoals het rijden onder invloed en het plaatsverlaten na een ongeval, krijgt men strafpunten.

Sint Michielsgestel Vrijdagavond, even na 21.00 uur, werd op de Bosschebaan in Sint Michielsgestel een 22-jarige beginnende bestuurder uit s-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.


-----

Erp In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 03.30 uur, werd op de Rijbeemd in Erp een 19-jarige beginnende bestuurder uit Erp bekeurd voor het rijden onder invloed. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur.


-----

Schijndel Zaterdagmorgen, rond 11.10 uur, werd op de Structuurweg in Schijndel een 20-jakrige beginnende bestuurder uit s-Hertogenbosch bekeurd voor het rijden onder invloed. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur.

Te veel gedronken

Vught Vrijdagavond, rond 23.30 uur, werd op de Schakel in Vught een 27-jarige man uit s-Hertogenbosch bekeurd voor het rijden onder invloed. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.


-----

Op de Maarten Trompstraat in Vught werd even na 01.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag een 46-jarige vrouw uit die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 1 uur.


-----

Schijndel In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 02.00 uur, werd op de Hoofdstraat in Schijndel een 18-jarige jongen uit Uden bekeurd. Hij reed met een bromfiets terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

Hennepkwekerij aangetroffen

Sint Michielsgestel In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 01.15 uur, werd gemeld dat er werd ingebroken in een woning aan Strijpsel in Sint Michielsgestel. Ter plaatse roken de politiemensen een sterke hennepgeur. In een tuin achter de woningen troffen ze twee zakken met net geknipte hennep aan. Van een woning was een bovenlicht opengebroken. Uit die woning kwam een sterke henneplucht. Binnen troffen de politiemensen een hennepkwekerij aan, die gedeeltelijk was geknipt. Korte tijd later kwam de bewoner bij de woning aan. Deze 27-jarige man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

De hennepplanten, assimilatielampen en andere groei- en hulpmiddelen zijn in beslag genomen. Door medewerkers van het energiebedrijf is de elektrameter uit de woning verwijderd, omdat stroom buiten de meter om werd betrokken.

Meisje licht gewond bij ongeval

Boxtel Zaterdagmiddag is een 14-jarig meisje uit Boxtel bij een aanrijding licht gewond geraakt. Het meisje fietste over de Hendrik Verheeslaan in Boxtel. Op de kruising met de Dr. De Brouwerlaan verleende ze geen voorrang aan een over die weg rijdende auto, bestuurd door een 25-jairge man uit Boxtel. Het meisje raakte daarbij licht gewond en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Hennepkwekerij aangetroffen

Uden Vrijdagmiddag is in een deel van een bedrijfsruimte aan de Koperslagerstraat in Uden een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. In verschillende ruimten waren in totaal ruim 1000 henneplanten in verschillende groeistadia. Een deel van de planten was oogstrijp. De planten, assimilatielampen, ventilatoren, afzuigers, groei- en hulpmiddelen zijn in beslag genomen. Ook bleek de elektrameter gemanipuleerd te zijn. De meter is door het energiebedrijf dan ook verwijderd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Tas gestolen van vrouw

Uden Vrijdagavond, rond 21.40 uur, is op de Galerij in Uden de tas van een 39-jarige vrouw uit Gemert gestolen. De vrouw liep met een klein kind in een buggy en een ander kind naast haar over de Galerij. Daar werd ze voorbij gereden door een bromfiets, waarvan de bestuurder haar tas uit haar hand rukte. De bromfiets ontkwam in de richting van het Brabantplein.

Te veel gedronken

Veghel Vrijdagavond, even na 22.30 uur werd op de Erpseweg in Veghel een 49-jarige man uit Gemert bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Verder bleek de man ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en moest hij nog een boete betalen van 48,38. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Naast de bekeuringen kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur. Nadat hij de nog uitstaande boete had betaald kon hij weer verder.

Aangehouden bij vechtpartij

Oss in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 01.45 uur, zijn drie mannen, 19, 22 en 27 jaar uit Oss aangehouden. Het drietal was betrokken bij een vechtpartij op de Heuvel in Oss. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt. De 22-jarige Ossenaar bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Het wapen is in beslag genomen en de man is voor verder onderzoek ingesloten. De andere twee mannen zijn na verhoor heengezonden.

Man aangehouden voor mishandeling

Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 31-jarige man uit Oss aangehouden. Hij wordt ervan verdacht die nacht, rond 03.15 uur, een 27 jarige man en een 22 jarige vrouw uit Oss, op de Oostwal in Oss te hebben mishandeld. De 31-jarige man is voor verder onderzoek ingesloten.

Aangehouden na vechtpartij

Sint Anthonis In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 16-jarige jongen uit Venray aangehouden. In een horecagelegenheid aan de Brink in Sint Anthonis werd een 18-jarige jongen uit Mill door een groepje belaagd en geslagen. Daarbij sneuvelde de bril van de jongen en liep hijzelf verwondingen op aan het gezicht. De 16-jarige jongen was betrokken bij de vechtpartij en is aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed

Boxmeer In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 04.15 uur, werd op de Irenestraat in Boxmeer een 19-jarige beginnende bestuurder uit Boxmeer bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Ook bleek hij een honkbalknuppel naast zich te hebben liggen. Daar dit op grond van de Wet Wapens en Munitie is verboden werd hij ook hiervoor bekeurd. Naast de bekeuringen kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.