Nationale en internationalemasters of hiphop & soul in Nighttown

Nighttown Rotterdam

Tuindorp Hustler Click in Nighttown

ZA 20 MEI:
THC
SUPPORT + AFTERPARTY

De Tuindorp Hustler Click, oftwel THC, staat zaterdag 20 mei op het podium van de Basement in Nighttown. THC is rond 1995 ontstaan in de buitenste hoek van Amsterdam Noord; Tuindorp. De click bestaat uit jongens van allerlei verschillende achtergronden, maar met een overeenkomst; ze woonden allemaal in Tuindorp en omstreken. De naam THC kwam voort uit het avontuurlijke leven dat in Amsterdam Noord geleefd werd.

Rocks was de eerste die begon met rappen, hij richtte zijn kamer in als kleine studio en begon met het opnemen van zijn eerste raps. Vrienden raakten toen ook geĂŻnteresseerd en samen werken ze aan het opnemen van meer nummers. Hieruit kwam de eerste CD van THC voort; Nummer 1 Rocks van de THC. Hierin rapten de jongens over hun ervaringen en levensopvattingen. De CD werd op straat verkocht en had daar erg veel succes. Toen iemand een paar liedjes op internet had gezet begonnen ze zich snel te verspreiden en mensen begonnen zich af te vragen wie THC was.

THC kreeg meer betekenis als rapgroep en de vaste formatie werd gevormd. Samen presenteren zij een Amsterdamse verbroederingsclick met Nederlandse, Surinaamse, Antilliaanse, Marokkaanse, Tunesische, Armeense en Indiaanse achtergronden. De totale formatie bestaat uit: Rocks, Rbdjan, Appa, D'Tuniz, Zuen, Menaze, Ace, Stonyman, Kenna, en King-o-Sabie.

De bevriende DJ Chainsaw zorgde voor de beats tijdens de optredens, die steeds beter liepen. Het werd toen tijd voor een nieuwe CD, dit werd THC Mixtape Vol.1. Kort nadat deze CD werd uitgebracht kwam de clip 'Ballen tot we vallen' op The Box. Hierna werden de nummers 'Wil je weten hoe het voelt' en 'Zina' uitgebracht De click sloot een distributiedeal met de jonge platenmaatschappij Walboomers en 'Wil je weten hoe het voelt' werd nummer 2 in The Box clipchart en kwam binnen in de top 100 van Nederland.

Za 20-05 THC (NL) + support & afterparty
Zaal open 20.00 uur / Aanvang 21.00 uur
EUR 12,00,- excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap
Voorverkoop bij Ticketservice Nederland, plato, velvet

www.nighttown.nl / www.thcrecordz.nl/site.htm / www.walboomers.com

---