4e cultuurfestival soest

"DE VERBEELDING REGEERT"



SOEST, 20060423 -- Afgelopen jaar bezochten zo'n 6.500 belangstellenden het Cultuurfestival Soest. Opvallend is, dat naast vele burgers uit Soest er ook steeds meer mensen uit de hele regio Eemland (provincie Utrecht) geïnteresseerd zijn. De inzet van uitvoeringen en activiteiten uit de verschillende culturen (Turks, Marokkaans, Dominicaans, Iraans, Koerdisch, Litouws etc.), wordt ook in 2006 voortgezet. Juist deze uitvoeringen trokken in 2005 veel publiek. Het enthousiasme onder uitvoerenden en belangstellenden zal door de programma opzet naar verwachting ook in 2006 weer groot zijn.


OPZET CULTUURFESTIVAL 2006

Het 4e Cultuurfestival Soest kenmerkt zich in 2006 wederom door een aantal verrassende hoogtepunten. Zo zal het programma enigszins in de tijd worden uitgebreid en zullen er in de dagen voorafgaande aan het Festival al diverse aansprekende Culturele smaakmakers worden voorgeschoteld. Op vrijdag 19 mei tot en met zondagochtend 21 mei zullen vele onderdelen worden geprogrammeerd:
"Poetry International aan de Eem" op vrijdagavond 19 mei in de Raadzaal.
Het grote cultuurfestival met s'-avonds het popconcert SPRINGPOP op zaterdag 20 mei.
Op zondagochtend 21 mei om 06.15 uur een groots en uniek evenement: Het Nederlands blazersensemble brengt in het openluchttheater CABRIO bij zonsopgang "De Schepping" van Haydn met Bart Moeyaert als verteller.
Het Raadhuisplein zal gedurende deze dagen gedeeltelijk worden overkapt door een in Europa unieke constructie, nl. de "Perfect Sky Parasol" (diameter 21 m) die onderdak biedt aan zo'n 1.000 personen. Hierdoor zullen alle activiteiten die op het Raadhuisplein overdag en s'-avonds (Springpop) staan gepland voor het publiek droog kunnen worden aanschouwd.

Enkele programma onderdelen die eruit springen zijn:

- Het Cultuurfestival krijgt dit jaar, meer dan voorheen, een internationaal karakter. Zo zullen wij ons op de locatie Raadhuisplein met nadruk richten op de diverse landen rond de Middellandse zee, waarbij de (muziek)uitvoerende organisaties gevraagd worden specifiek op deze locatie Spaanse, Franse, Italiaanse, Griekse, Marokkaanse, Tunesische en Turkse werken uit te voeren.
- Het Raadhuisplein zal voor deze gelegenheid worden omgedoopt (en aangekleed) in/als "Costa del Soest" waarop diegenen die zich daadwerkelijk met een middellandse zee programma inschrijven, zo mogelijk met voorrang op deze locatie kunnen optreden.
- "SMUL-SOEST" De Soester Horeca is gevraagd op het Internationale karakter van het Festival in te spelen, door op het Raadhuisplein met horecastands (4 bij 4-tjes) aanwezig te zijn en zich te presenteren door de bezoekers hun kleine snacks uit de diverse culturen aan te bieden. Belangstellenden kunnen aan de hangtafels genieten van alle uitvoeringen en elkaar cultureel en culinair ontmoeten. Aan "Smul - Soest" doen de volgende Horeca ondernemers mee: DE DROOM, TAPPA'S EL SUÊNO en ALANYA. Tevens zal er een bar van Toon van der Linden aanwezig zijn.
- Ook het koffieterras van Boot's Golden coffeebox zal overdag niet ontbreken.
- Op het grote podium op het Raadhuisplein zal overdag een scala aan uitvoeringen te beluisteren zijn, waaronder een concert van de bekende Soester/Italiaanse zanger Charles Gabriël die voor deze gelegenheid zal worden begeleid door een 60 mans formatie uit ODEON. Hiernaast zal er een Flamenco gezelschap optreden. Er staat ook een optreden geprogrammeerd van The Desperados. (Spaans en Italiaans)
- Ook de Interculturele Vereniging C -4 zal zich wederom met een hoeveelheid aan activiteiten uit de diverse culturen presenteren.
- In de achtertuin van het Gemeentehuis zal de grote kunstmarkt te bezichtigen zijn. Hier staat ook de muziektent van het Gilde met een grote diversiteit aan optredens door vele musici.
- De "Lachende poffer" zal overdag op de kunstmarkt in de achtertuin haar lekkernijen aanbieden
- In het Gemeentehuis zullen diverse kunstlezingen worden georganiseerd.
- De Raadzaal staat wederom bol van ietwat klassiek getinte programma's, w.o. Byzantijnse muziek en in het kader van het Mozartjaar een Mozartiana als afsluiting in de namiddag. Een samenwerking tussen de Muziekkring Eemland en het Cenakel Cultuur.
- De Witte Boerderij is weer geheel gericht op kinderen. Een samenwerkingsproject tussen het Cultuurplatform, Idea, Balans en de Muziekschool. Enkele topsmaakmakers van vorig jaar zullen in 2006 terugkomen. (o.a. Hits for Kids)
- Springpop 2006 wordt een zinderende avond. Deze keer niet een hoeveelheid aan optredende popgroepen, maar een drietal topformaties die elk de gelegenheid krijgen een compleet concert te geven. (tot 01.00 uur ) Tussen de wisselingen in zal een DJ het aanwezige publiek vermaken.

Communicatie
- Teneinde de informatie-overdracht voor bezoekers en onze sponsoren kwalitatief zo goed mogelijk te verzorgen, zal deze keer een fraai Cultuurfestivalboekje worden geproduceerd waarin de hele week beschreven is. Dit inclusief tijdenschema's en foto-impressies. Deze boekjes zullen zo veel mogelijk huis aan huis verspreid worden.
- Via een nieuwe website www.cultuurfestivalsoest.nl, zal in de loop van de tijd alle informatie worden verzorgd.
- Sandwichborden volgens het opvallende ontwerp zullen door Soest geplaatst worden.
- Het algemeen website adres van het Cultuurplatform is: www.cultuurplatformsoest.nl




CULTUURPLATFORM SOEST