Vereniging Mensa International 60 jaar

Vereniging Mensa Nederland


HERSENS IN TOPVORM

De Vereniging Mensa Nederland viert op zaterdag 20 mei dat Mensa International 60 jaar bestaat: de Nederlandse Mensa Diamond. Tussen 13:00 en 24:00 uur vindt in Hotel De Koningshof te Veldhoven een feestelijke bijeenkomst plaats, waar onder het thema 'Hersens in Topvorm' lezingen en workshops plaatsvinden. Na het diner is er een feest, opgeluisterd met live muziek.

De bijeenkomst wordt geopend door de burgemeester van Veldhoven, de heer drs. G.J.M. (Sjraar) Cox. De sprekers en workshopleiders zijn:

Benno Baksteen, verkeersvlieger, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Verkeersvliegers en voorzitter van het Platform Nederlandse Luchtvaart;

Willem Kuipers, loopbaanbegeleider, gespecialiseerd in begeleiding van hoogbegaafden;

Frans Thuijs, interim-manager, voormalig trainer van Ellen van Lange (Olympisch goud) en recent conditietrainer van Michaëlla Krajicek en

Anneke Boogaard, percussiedocent, alias Mevrouw Beukenoot die zal proberen binnen één uur de voornamelijk met hun hersens werkende hoogbegaafden een muzikale eenheid te laten vormen, met uitsluitend slaginstrumenten.

Tevens is er een informatiemarkt met stands van o.a. diverse uitgeverijen die publicaties aanbieden op het gebied van hoogbegaafdheid.

Ter gelegenheid van Mensa Diamond wordt een jubileumkrant uitgegeven, met informatie over Mensa, de inhoud van de lezingen en andere wetenswaardigheden. Deze is op verzoek verkrijgbaar.

Informatie over de Vereniging Mensa Nederland

Mensa is de vereniging voor mensen met een hoge algemene intelligentie, ook wel hoogbegaafden genoemd. Als toelatingsnorm wordt wereldwijd gehanteerd dat iemand bij een intelligentietest hoger moet scoren dan 98% van de bevolking. In de 43 jaar dat de Vereniging Mensa Nederland bestaat, zijn ruim 15.000 mensen getest.

Mensa Nederland maakt onderdeel uit van Mensa International, met tientallen nationale afdelingen en wereldwijd ruim 100.000 leden. Met ruim 3000 leden is de Nederlandse afdeling de vierde in de wereld. In oktober 2006 bestaat Mensa International 60 jaar: reden voor de nationale Mensa verenigingen om in eigen land een feestdag te organiseren.

Mensa Nederland is een grote en actieve vereniging voor ontmoeting en belangenbehartiging van hoogbegaafde mensen. De vereniging Mensa is bevordert de onderlinge contacten via landelijke activiteiten en regionale bijeenkomsten, zoals ledenweekends, lezingen en borrels. Daarnaast zijn er SIGs(Special Interest Groups) van mensen die elkaar ontmoeten vanwege een gezamenlijke hobby, gedeelde interesse, of om van elkaar te leren. Mensa Nederland maakt deel uit van de Koepel Hoogbegaafdheid, waarin ook enkele ouderverenigingen participeren.

Zie www.mensa.nl (Mensa Nederland) en www.mensa.org (Mensa International).

VOOR DE REDACTIE

Nadere informatie, interviews en aanmelden via Robert de Leeuw, T 0297-262016 of M 06 4201 5009,
E robert.deleeuw@mensa.nl of robert@rcdeleeuw.nl