Digitale Gemeente Houten

Milieuwerkgroep Houten viert 25 jarig jubileum

zaterdag 13 mei 2006 - Bron: Milieu Werkgroep Houten

Op 20 mei organiseren de Houtense Kinderboerderij, het gemeentelijk Steunpunt Natuur- en MilieuEducatie en de Milieu Werkgroep Houten een jubileummarkt. De markt staat in het teken van het 25-jarig bestaan van de Milieu Werkgroep Houten.

Gedurende de middag tussen 14.00 en 17.00 uur zijn er rondom de Kinderboerderij aan de Keercamp in Houten volop activiteiten te doen. In korte tijd ziet u veel interessante dingen en doen uw kinderen aan leuke activiteiten mee. Zo is er pony- en ezelrijden, worden schapen geschoren, kunnen uilenballen worden ontleed, zijn er diverse knutselactiviteiten en worden dierensporen gemaakt. Natuurlijk is er een prijsvraag, waarbij de kinderen aan het werk worden gezet.

Op de markt presenteren verschillende organisaties en werkgroepen op het gebied van natuur en milieu zich. Interessant zijn de Keltische boomwandeling en de korstmossenrondleiding. Rondleidingen die u niet snel zult vergeten. Verder is er een imkerij aanwezig, kunt u fossielen laten onderzoeken en pH-metingen verrichten.

Tijdens de markt zorgt Klezmerband Simche voor klezmer en jiddische muziek. Dit varieert van stemmige liedjes over 'mazzel' en 'sores' tot het vrolijke repertoire van de joodse bruiloft.

Programma:
Locatie: Kinderboerderij Keercamp Houten

14.00 uur
Uilenballen uitpluizen (vanaf 8 jaar)
Placemats maken van lentematerialen (vanaf 4 jaar) Keltische bomenwandeling
Korstmossenwandeling
Waterexcursie
Schapenscheren

14.30
Verhaal Pieter de Pier voor kleuters in het Hummeltjeshonk

15.00
Officieel moment om stil te staan bij het 25-jarig bestaan van MWH Schapenscheren

15.15
Keltisch verhaal
Knutselactiviteit met schapenwol (9-12 jaar)
Lieveheersbeestje maken (4-8 jaar)

15.30
Verhaal Pieter de Pier voor kleuters in het Hummeltjeshonk

16.00
Keltische bomenwandeling
Korstmossenwandeling
Waterexcursie
Knutselactiviteit met schapenwol (4-8 jaar)
Dierensporen maken m.b.v. gipsafdrukken (vanaf 8 jaar)

Doorlopend zijn er stands van verschillende organisaties, knutselactiviteiten voor kleuters in het Hummeltjeshonk, Fossielen determineren. Pony- en paardrijden bij de kinderboerderij. Verschillende activiteiten zijn er bij de kinderboerderij, die tevens wafels verzorgd.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).