Gemeente Rotterdam

In de aflevering van 20 mei: monumenten in Rotterdam en de Wijkfelicitatiedienst.

TV programma Aanpakken! Uitzending zaterdag 20 mei

Aanpakken! het gemeentelijke televisieprogramma, wordt op zaterdag uitgezonden bij TV Rijnmond.

In de aflevering van 20 mei komen de volgende onderwerpen aan bod:
* Monumenten in Rotterdam. De stad telt momenteel zo'n 450 rijksmonumenten en ruim honderd gemeentelijke monumenten. Binnenkort komen daar maar liefst 400 gemeentelijke monumenten bij. In Aanpakken! brengen we een aantal van deze bijzondere gebouwen in beeld. Wanneer is iets een monument? Wat is het verschil tussen een rijksmonument en een gemeentelijk monument? Wat betekent het om in een monumentaal gebouw te wonen? Meer over monumenten.

* Twee jaar geworden: de Wijkfelicitatiedienst komt op bezoek. In zo'n twintig Rotterdamse wijken bellen zogeheten wijkconsulenten aan bij ouders van wie het kind twee jaar is geworden. Ze wijzen de ouders op de belangrijke functie die peuterspeelzalen en crèches kunnen hebben voor kinderen. Daarnaast geven ze de ouders voorlichting over taalcursussen en over allerlei maatschappelijke instellingen in de wijk.
Meer informatie vindt u op www.de-meeuw.nl (klik op 0-6 jr.>Ouders>Productenlijst)

Aanpakken! begint zaterdag rond 17.44 uur. Daarna wordt het om het uur herhaald, tot en met zondagmiddag; in totaal twaalf keer.

Achteraf uitzending bekijken
Alle onderwerpen die aan bod gekomen zijn, kunt u terugzien. Bekijk de uitzendingen

Aanpakken!
is het tv- programma dat de gemeente Rotterdam wekelijks uitzendt via TV Rijnmond. Met dit programma wil de gemeente Rotterdammers informeren over belangrijke activiteiten en ontwikkelingen in de stad. Het is geen gemeentelijke goed-nieuws-show. Rotterdammers krijgen volop de gelegenheid om zich over het gemeentelijk doen en laten uit te spreken.

Aanpakken! is bijzonder omdat het over een breed scala aan onderwerpen gaat: huisvesting, natuur en milieu, schoon en heel, bedrijvigheid, sociale zaken, onderwijs etc. Tal van gemeentelijke diensten werken er aan mee: van de Dienst Stedelijk Onderwijs tot het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, van de dienst Stedebouw en Volkshuisvesting tot Sociale Zaken en Werkgelegenheid.