Ingezonden persbericht

Persbericht Skatebond Nederland
www.skatebond.nl

Stijn Van Hove wint in regenachtig Vorden

Stijn Van Hove heeft vanavond in Vorden de vierde etappe van de Univé World on Wheels op zijn naam geschreven. De 25-jarige Habovo-rijder uit het Belgische Sint Andries won na een boeiende race de massasprint op een door regen glad geworden parcours. Thuisrijder Arjan Mombarg (Nefit) werd tweede, de Australiër Michael Byrne (Univé) derde.

"Ik zou de sprint aantrekken voor Roy Boeve, maar in het gedrang in de laatste ronde raakten we elkaar kwijt," aldus Van Hove, die vorig jaar in Oldebroek ook in de regen won. Van Hove reed met nog 500 meter te gaan in tweede positie: "Toen heb ik maar besloten vol door te trekken."
"De laatste ronde was een gekkenhuis," vond Byrne. "Alles was mogelijk. Er zijn er zoveel die kunnen winnen."
"Tweede worden is het net niet. Jammer, maar dit was vandaag het maximaal haalbare," aldus nummer twee Mombarg.

Het publiek zag een ongemeen spannende wedstrijd, waarin alle toppers aanwezig waren behalve Ingmar Berga en Roel van Hest, die op trainingskamp waren. Een hoofdrol vervulde de 17-jarige eerstejaars A-rijder Gary Hekman (De Wildkamp) uit Gramsbergen. Hij was steeds in de aanval. Zijn inspanningen leverden hem de vierde plaats op, zijn beste uitslag in het nog jonge seizoen. Hekman vertrok uit het peloton nadat de ploegmaats Van Hove en Willem Hut, die vanuit het vertrek waren gedemarreerd en tien minuten lang vooruit reden, waren teruggehaald.
Omdat de achtervolgers het niet eens werden, reed Hekman tien minuten in zijn eentje aan de leiding. Daarna voegden Nederlands kampioen Arjan Smit (Nefit) en Mark Tuitert (DSB) zich bij hem. Aangezien hun ploegen zich prompt niet meer met de achtervolging bemoeiden, kregen de drie 20 seconden voorsprong. Met acht minuten te gaan was er een hergroepering.
Kort daarna probeerde Hekman het opnieuw. "Ik voelde me heel goed vandaag. Gewoon dom gaan," aldus Hekman. Dit keer kreeg hij Hermen van der Wal (Time Out) uit Urk mee. Kort daarna sloten Arjan Smit, Emiel Blauw (Powerslide) uit Roden en Ted Ooijevaar (PC-Vane) uit Nibbixwoud zich aan. Ook deze kopgroep werd teruggepakt, zodat het peloton zich opmaakte voor een massasprint. De oude meester Erik Hulzebosch (Nefit) sleurde de laatste ronden aan kop om zijn ploeggenoten in stelling te brengen. Het was tot dan toe droog geweest, hoewel het wegdek nog vochtig was van eerdere buien. In de laatste twee ronden begon het weer te regenen, wat het parcours extra glad maakte.

Dames
De Belgische Hilde Goovaerts schreef bij de dames weer een triomf bij op haar lange erelijst. Het was een Univé-feestje, want haar teamgenotes Angeline Thomas (Australië) en de 16-jarige junior Bianca Roosenboom (Kampen) werden tweede en derde. De vrouwen waren op het natte parcours in een grote groep bij elkaar gebleven.

B-rijders
Sander de Graaff uit Rijswijk (NB) won zijn eerste wedstrijd bij de B-rijders. In de massaprint versloeg hij Robbie Gaudesaboos uit het Belgische Varsenare en Rick Smit uit Hem. Er waren in de stromende regen weinig ontsnappingspogingen.

C1-rijders
Niels Steenbakker uit Biggekerke ging bij de C-rijders als eerste over de streep, Erwin Mesu uit Middelburg als tweede. De twee Zeeuwse ploeggenoten hadden samen een ruime voorsprong genomen op het in de regen verbrokkeld geraakte peloton en maakten er niet echt een eindsprint van. Wilbert Zielman uit Steenwijkerwold won de spurt om de derde plaats.
Martijn Otten uit Heerenveen is leider in het klassement.

Veteranen-1
Henk Lankhof uit Aalten voegde bij de veteranen weer een overwinning toe aan zijn lijst. Hij won de sprint van een kopgroep van vijf, vóór Jean-Luc Ostyn uit het Belgische Kortrijk en Meindert Timmerman uit Leeuwarden. Rob Jager uit Utrecht werd vierde, Theo Selman uit Driel vijfde.

Uitslagen: www.skatebond.nl