Ingezonden persbericht


Unieke Kruidenmarkt op Kruidencentrum "De Sprenk"

Op zondag 21 mei 2006 vindt er in de kruidentuinen van "De Sprenk" een unieke kruidenmarkt plaats. Uniek omdat de veelzijdigheid van kruiden op allerlei manieren getoond wordt.

Naast rondleidingen, lezingen, workshops, proeverijen en demonstraties is er ook gelegenheid om allerlei kruidenproducten en kruidenplanten te kopen. U dwaalt over de paden en geniet van de professionele uitleg over de kruiden of u laat zich voorlichten over de aanleg van een kruidentuin.

U proeft een overheerlijke brandnetelsoep of ruikt aan de vele etherische olien. En wat dacht u van het zelf maken van een luchtverfrisser of een kruidenazijn? Hebt u altijd al willen weten hoe een kruidenzalf of kruidencreme gemaakt wordt? Wij laten het u allemaal zien.

Als u uw kennis nog wat op wilt frissen is een van de lezingen aan te bevelen.
En daarna kunt u heerlijk ontspannen op ons kruidenterras. Ook voor de kinderen worden er enkele activiteiten georganiseerd, zoals een kruidenwandeling en het zelf maken van een kruidenzeepje.

Voor diegene die zich wil verdiepen in het beroep van herborist bestaat de mogelijkheid om meer informatie te krijgen over de opleiding voor Herborist.
Deze opleiding wordt gegeven in samenwerking met Helicon Opleidingen Helmond.

Tijd: Zondag 21mei 2006 van 10.00 uur tot 17.00 uur entree: ¤ 4,-

Op onze website komt t.z.t. de lijst met al de activiteiten.

Voor meer informatie over kruidencentrum "De Sprenk" , kijk op onze website www.DeSprenk.nl

Kruidencentrum "De Sprenk"
Lijsterlaan 28
5425 XZ De Mortel
tel.(0492) 317105
e-mail info@DeSprenk.nl
website www.DeSprenk.nl