Red bull nederland b.v.

Mysterie 'Dag der Vallende Vliegtuigen' verklaard

Red bull organiseert met 1e nederlandse flugtag
opnieuw groots vliegspektakel in rotterdam

De Bilt, 24 februari 2006 - Veertig teams die zich massaal vanaf een platform in de Maas storten met maar één doel: zo ver mogelijk vliegen! Op 21 mei organiseert Red Bull de 1e Nederlandse Red Bull Flugtag, het meest spectaculaire vliegspektakel na de Red Bull Air Race op 12 juni vorig jaar in Rotterdam. Maar dit keer zijn het niet de tien beste piloten ter wereld die onder de Erasmusbrug doorvliegen, maar heeft iedere Nederlander de kans zich voor één dag in zijn leven een echte piloot te voelen. Na eerdere edities vanaf 1991 in onder meer San Francisco, Miami, Milaan, Londen en Johannesburg doet dit bijzondere vliegspektakel nu de Rotterdamse Veerhaven aan.

Droomde je altijd al van een carrière als piloot? Grijp dan nu je kans om de jury en het hele Nederlandse volk te overtuigen van je vliegkunsten. Tijdens de Red Bull Flugtag proberen de deelnemende teams in hun zelfgebouwde vliegtuigen een zo groot mogelijke afstand in de lucht te overbruggen, alvorens een landing te maken op het water. Het is daarbij de kunst om een vliegend object te creëren dat optimaal gebruik maakt van wind, thermieken en zwaartekracht. Het team dat het verst vliegt, wint. Uiteraard zijn tienduizenden enthousiaste fans getuige van dit spektakel.

Inschrijving
Meedoen kan door inschrijving op redbullflugtag.nl. De veertig teams met de meest veelbelovende designs ontvangen uiterlijk op 1 april bericht of ze hun vliegtuig daadwerkelijk kunnen gaan bouwen. Een strenge jury beoordeelt de ontwerpen op vliegpotentie, techniek en creativiteit.

De prijzen

1e prijs: Training met een F-16 piloot van de Koninklijke Luchtmacht
2e prijs: Meevliegen met Frank Versteegh, de beste piloot van Nederland
3e prijs: Duo parachutesprong
Creativiteitsprijs: Bezoek aan de Red Bull Air Race in Boedapest, Hongarije op 20 augustus 2006

Supporters zijn van harte welkom, maar vanwege de beperkte capaciteit van de Veerhaven moet iedere bezoeker zich vanaf 1 mei online registreren voor een gratis toegangsticket op redbullflugtag.nl. SBS 6 produceert twee tv programma's over de Red Bull Flugtag en zendt deze uit op 14 en 21 mei.

Meer informatie op www.redbullflugtag.nl.
25)
EINDE BERICHT

Noot aan de redactie,