Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Landgoedfair Beeckestijn: flaneren op het meest exclusieve buitenevenement!

Van 21 t/m 25 mei 2006 wordt op Landgoed Beeckestijn te Velsen-Zuid voor het eerst de Landgoedfair Beeckestijn gehouden. De Fair is met 200 smaakvol ingerichte stands en een bezoekersaantal van 35.000 het grootste en meest complete buitenevenement in Nederland.

Buiten én binnen

Behalve een overvloed aan bijzondere bloemen en planten biedt de Landgoedfair Beeckestijn alles wat met buitenleven te maken heeft. De vele terrassen, vijvers, serres, kassen en het nieuwste aanbod aan tuinmeubilair bieden de bezoeker alle inspiratie voor de eigen tuin. Ook is er een overvloed aan woonaccessoires en decoraties voor buiten én binnen te zien. Voor de meeste buitenliefhebbers begint het landelijk leven immers niet pas bij de tuindeur.

Alle mooie aspecten van het buitenleven

De Landgoedfair Beeckestijn staat naast veel kijkgenot tevens garant voor eet-, drink-, shop-, show- en luisterplezier. Zo is er op gezette tijden een hoedenshow, waarbij de bekende ontwerper Piet van Manen zijn nieuwste exclusieve en extravagante modellen showt. Bij de stands kan de bezoeker terecht voor voorlichting en uiteraard is er ook van alles te koop. Van de nieuwste tuinaccessoires tot leuke hebbedingetjes tot stoere (merk)outdoorkleding.

Centraal op de Fair staat het buitenkoken, dat in ons land steeds meer aan populariteit wint. Niet alleen is er een groot aantal barbecues en buitenkeukens te bewonderen, de bezoeker kan tevens, onder leiding van een gerenommeerde chef, de fijne kneepjes van het barbecuen leren. Dat er veel te proeven is spreekt vanzelf. Bij de diverse stands en aan de lange tuintafels kan worden genoten van lekkernijen als tapenades, kaas, brood en wijn.

Eigenzinnige creaties van Pim van den Akker

Floral artist Pim van den Akker is verantwoordelijk voor de decoratieve verzorging van de Fair. Toen hij op zijn achttiende op de Home and Garden Fair het werk zag van een bekende bloemsierkunstenaar, wist hij dat dat zijn beroep zou worden. Nu, tien jaar en twee boeken ('Floral Composition' en 'Funeral Design') later is hij met zijn eigenzinnige manier van decoreren dé ontdekking voor het grote publiek. Pim van den Akker: "Ik werk helemaal op mijn gevoel. Veel mensen zijn te ver van de natuur afgeraakt. Mijn droom met mijn creaties is mensen mee te voeren, hen via mijn werk kennis te laten maken met mijn emoties en fantasieën en hen zo de ogen te openen en te inspireren. Zodat men op een andere manier opnieuw kennismaakt met de gezonde, aangename leefomgeving die de natuur is."

De Landgoedfair Beeckestijn is op zondag 21 mei tot en met donderdag (hemelvaartsdag) 25 mei elke dag geopend van 10.00 tot 19.00 uur. De toegangsprijs is 15 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Honden zijn, mits aangelijnd, welkom.

Door de aard van het evenement is het evenement redelijk toegankelijk voor rolstoelen. Estate Events kan echter niet garanderen dat elke stand even goed toegankelijk is.

Adres van de Fair: Landgoed Beeckestijn, Rijksweg 136, 1981 LD Velsen-Zuid

Website: www.estateevents.nl

Voor meer informatie en / of opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Juliëtte Bevelander - Roorda, tel: 0162 - 46 45 64 of 06 - 21 21 29 41, fax: 0162 - 46 30 91 of mail naar j.bevelander@estateevents.nl

---- --