Ingezonden persbericht


persbericht

Het is zeer kleurrijk en het fluit.....?

....pijlgifkikkers!

Pijlgifkikker vereniging Delft Bleu Azureus en reptielenZOO "SERPO" organiseren een bijzondere hobbydag waarbij wij u meenemen in de wereld van Pijlgifkikkers. Deze dieren zijn niet alleen bijzonder van kleur maar vaak ook bijzonder van gedrag. Zo zijn pijlgifkikker dag actieve dieren en zitten ze bijvoorkeur in een vochtige tropische omgeving. Giftig zijn ze niet meer vanwege het aangepaste voedsel, welk voornamelijk uit fruitvliegen bestaat. De mogelijkheden om thuis een tropische omgeving te creëren is ook al een hobby op zich. Diverse prachtige (bloeiende) planten verrijken de omgeving zoals bijvoorbeeld diverse orchideeën of bromelia's. Een mini waterval doet ook wonderen. Hebben wij u geïntrigeerd en is uw belangstelling gewekt? Kom dat 21 Mei naar "SERPO" in Delft.

"SERPO" is niet alleen als een reptielenzoo, maar ook als opvangadres voor koudbloedige dieren bekend van radio en televisie. "SERPO" is zeer begaan met de reptielen en amfibieën hobby in Nederland. Met dit als achtergrond hebben Delft Bleu Azureus en "SERPO" elkaar gevonden en is er op 21 Mei een bijzondere tentoonstelling van Pijlgifkkers bij "SERPO".

Natuurlijk kunt U op deze dag naast informatieve tentoonstelling over pijlgifkkers ook meteen kennis maken met het goede werk wat "SERPO" doet.

De tentoonstelling als ook de verdere activiteiten zullen het hele gezin interesseren. Er zijn showterraria, er zijn kikkereieren, kikkervisjes en zeer bijzondere kikkers te zien.. Er is te zien wat kikker eten, er is te zien hoe kikkers verzorgd worden. Er zullen kwekers van kikkers en planten aanwezig zijn en daar naast nog diverse inrichtingsmaterialen en benodigdheden. Al deze informatie is vastgelegd in een door leden van Delft Bleu Azureus samengesteld boekje met veel mooie foto's. In het boekje zit meer dan 135 jaar kweekervaring.

Speciaal voor kinderen is er een spel/speurtocht uitgezet, waarin ze veel kunnen leren over o.a. pijlgifkikkers en hun prachtige omgeving namelijk het tropische regenwoud en natuurlijk de huidige bewoners van "SERPO", namelijk krokodillen, slangen en spinnen. Daarnaast zijn er nog tal van activiteiten die zeer leerzaam zijn en kunnen er leuke prijzen gewonnen worden!

Al met al een leuke en leerzame dag voor het hele gezin. Wij heten U graag van harte welkom op 21 mei 2006, van 10.00u tot 17.00 u bij
. REPTIELENZOO ""SERPO""

. Stationsplein 8 - 2611 BV Delft

. tel: 015-2122184

. www.serpo.nl

. Scholieren pashouders krijgen E 2 ,-- korting op de entreeprijs -----------------------

---- --