Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zwolle, 9 mei 2006

Nieuw leven voor grootste amfitheater van Nederland

OMMEN - Het grote amfitheater op de Besthmenerberg in Ommen, het grootste amfitheater van Nederland, krijgt nieuw leven ingeblazen als podium voor diverse kunsten. Op initiatief van Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) is voor dit jaar een volledige programmering samengesteld. De officiële aftrap is zondag 21 mei met een optreden van verhalenvertelster Janna van den Berg en violiste Maaike Gerritsen.

Het grote amfitheater op de Besthmenerberg in Ommen dreigde te verpauperen en in de vergetelheid te raken, maar gaat weer dienst doen als volwaardig podium voor maximaal vierduizend personen. Van mei tot en met september wordt iedere maand in ieder geval een activiteit geprogrammeerd. Van een jeugdstrijkorkest en bigband, tot popmuziek en een zwijgende film met live muziek.

Op zondag 21 mei biedt het amfitheater een podium voor verhalenvertelster Janna van den Berg en violiste Maaike Gerritsen. Zij brengen het eeuwenoude verhaal Inanna, een Sumerische Godin. Dit verhaal werd duizenden jaren geleden geschreven op kleitabletten in het toenmalige Mesopotamië. Het gaat over een vrouw die haar gestorven zuster terug wil halen uit het dodenrijk. Ze moet daarvoor een grote prijs betalen. Een reis naar de onderwereld, dit archaïsche gegeven komt veelvuldig voor in oude vertellingen, zoals Odysseus en Peer Gynt. Janna van den Berg, verhalenvertelster uit Rheezerveen vertelt het verhaal, begeleid door Maaike Gerritsen, (alt)violiste uit Zwolle. Elsa Visser, kunstenares uit Zwolle verzorgt voor deze voorstelling de kostuums. Als pilot-project werd in 2005 door KCO al kleinschalig geprogrammeerd in het amfitheater te Ommen.

Het optreden op 21 mei begint om 15.00 uur, duurt ongeveer een uur en is gratis toegankelijk. De voorstelling is niet geschikt voor kleine kinderen. Het grote amfitheater is te bereiken via Vakantiecentrum De Besthmenerberg (vanuit Ommen richting Beerze) of vanaf de parkeerplaats De Steile Oever aan de Hammerweg (vanuit Ommen richting Den Ham).