Gemeente 's-Hertogenbosch

10-05-2006
Expeditie Moerasdraak 2006!

Plattegrond expedietie moerasdraak

Op het plattegrond ziet u hoe het parcours van de vestinglopen uitgezet is. Ook is hierop aangegeven waar de verschillende onderdelen van de vestingspelen zich bevinden.]

Bossche vesting decor voor vestinglopen en vestingspelen Op zondag 21 mei vindt de derde editie van Expeditie Moerasdraak plaats, georganiseerd door de gemeente 's-Hertogenbosch i.s.m. de Stichting 's-Hertogenbosch Vestingwerken. Expeditie Moerasdraak bestaat uit twee onderdelen: een prachtig loopparcours voor hardlopers en Nordic Walkers én leuke, uitdagende vestingspelen voor jong en oud. Tijdens Expeditie Moerasdraak 2006 maak je een sportieve en recreatieve `expeditie' langs de Bossche vestingwerken.

Wil je meedoen?
Deelnemen aan de vestinglopen is mogelijk op twee manieren:
- hardlopen, start om 14.00 uur;

- Nordic Walking, start om 14.15 uur.

Het parcours
Voor beide onderdelen kun je kiezen uit de afstanden 6,5 en 10 kilometer. Het parcours start en finisht op de Zuidwal bij Bastion Oranje.
Het gehele parcours is als volgt: Zuidwal, Sterrebosweg, Cicerostraat, fietspad richting Senecalaan, Zuiderplasweg, Sterrebosweg (richting Vught), achter Heunpark langs, De Heun, Bosscheweg, Heunweg, Vughterweg, Wilhelminaplein, Bastion Vught, Parklaan, Spinhuiswal, Zuidwal.

Verkoop startbewijzen
De startbewijzen voor beide onderdelen worden verkocht voorafgaand aan Expeditie Moerasdraak en op 21 mei zelf vanaf 13.00 uur op de thuisbasis aan de Zuidwal. In de voorverkoop kun je terecht bij Runnersworld en VVV in 's-Hertogenbosch. De kosten voor deelname aan de vestinglopen (zowel hardlopen als Nordic Walking) zijn EUR 3,-.

Inschrijven vestingspelen niet nodig!
Inschrijven voor de vestingspelen is niet nodig. Je kunt op 21 mei op elk willekeurig punt beginnen met de vestingspelen. Stempelkaarten en plattegronden worden ter plaatse verstrekt.

Afsluiten van wegen
De Zuidwal is geheel afgesloten van 7.00 uur in de ochtend tot 22.00 uur in de avond. De Parklaan en Spinhuiswal worden afgesloten voor het verkeer vanuit de richting van het Wilhelminaplein. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Verkeer vanaf de Prins Bernhardstraat in de richting van het Wilhelminaplein kan wel rijden via Spinhuiswal en Parklaan.

Bestemmingsverkeer wordt toegelaten. Dat geldt voor het gehele parcours, behalve voor de Zuidwal. Die is de hele dag afgesloten. De parkeerplaats Vonk en Vlam is gewoon bereikbaar en de parkeergarage Wolvenhoek kan men via de Vughterstraat en Sint Jorisstraat bereiken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met T. Hamer van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, tel. (073) 615 96 30.

Op www.vestingwerken.nl/moerasdraak vindt u meer informatie over Expeditie Moerasdraak