10 mei 2 006

Nieuw in Nederland: Malmberg Examenchat(TM)

Eindexamenkriebels onder controle door chat met docenten

's-HERTOGENBOSCH, 20060510 -- Zo vlak voor het eindexamen slaat vaak de onzekerheid toe. Voor een laatste boost zelfvertrouwen kunnen leerlingen nu chatten met docenten via de Malmberg Examenchat(TM). Op vrijdag 19, zondag 21 en zondag 28 mei en op maandag 19 juni zit van 19.00 tot 21.00 uur een deskundig panel online voor de leerlingen klaar. Ze krijgen via MSN direct antwoord op vragen over de examenstof van aardrijkskunde, geschiedenis en economie.

Brandende vragen nog snel en helder voor het examen beantwoord krijgen; het kan nu met de Malmberg Examenchat(TM). Uitgeverij Malmberg ontwikkelde - in samenwerking met Histocasa - dit unieke concept speciaal voor examenleerlingen van vmbo, havo en vwo. Vlak voor het eindexamen hebben veel leerlingen namelijk nog vragen over de examenstof. De 'kriebels' slaan toe omdat ze misschien te laat zijn begonnen met leren of omdat ze onzeker zijn over een bepaald begrip. Het deskundige panel dat via MSN de vragen beantwoordt, bestaat uit docenten die de onderwerpen goed kennen en zelf hebben behandeld op school.

MSN ingeburgerd en eenvoudig

Malmberg begeleidt en ondersteunt als educatieve uitgeverij leerlingen én docenten van het eerste leerjaar tot en met het eindexamen. Vrijwel alle methoden van Malmberg bevatten veel examentrainingen: WereldWijs voor aardrijkskunde, MeMo voor geschiedenis, Praktische Economie (voor examenjaren vmbo en havo/vwo) en Economisch bekeken voor het examenjaar vmbo. Daarnaast biedt de website www.examen.nl hulp bij examentraining en examenvoorbereiding. Toch is er een duidelijke behoefte aan meer informatie en feedback op het laatste moment. Met de Malmberg Examenchat(TM) speelt Malmberg hier op in. MSN is daarvoor een zeer geschikt platform. Veel leerlingen gebruiken MSN dagelijks; het is ingeburgerd en eenvoudig.

Gratis en betrouwbaar

Alle leerlingen die examen doen voor het vmbo, havo en vwo voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en economie kunnen gebruik maken van de online support. Malmberg Examenchat(TM) is helemaal gratis voor leerlingen. En ook heel betrouwbaar. Want om de kwaliteit te waarborgen hebben alleen docenten, die brede leservaring hebben en de onderwerpen kennen, zitting in het digitale panel.

Hoe het werkt

De Malmberg Examenchat(TM) voor aardrijkskunde, economie en geschiedenis is geopend van 19.00 tot 21.00 uur op vrijdag 19 mei, zondag 21 mei en zondag 28 mei. En op maandag 19 juni van 19.00 tot 21.00 uur voor leerlingen met een herexamen aardrijkskunde, economie of geschiedenis. Op www.examen.nl staat een rooster met alle mailadressen van de deelnemende docenten. Leerlingen kiezen de naam van een docent en voegen deze naam toe aan hun contactenlijst. Docenten ontvangen hiervan automatisch bericht en voegen op hun beurt de naam van de leerling toe. Vanaf dat moment kan de chatsessie starten.

Ook vragen posten op forum

Chatsessie gemist, maar toch een brandende vraag? Buiten de openingstijden van de Malmberg Examenchat(TM) kunnen leerlingen ook vragen posten op het forum van www.examen.nl (onder Forums: Examenforum). Zowel leerlingen als docenten kunnen hier antwoord geven op de vragen. Bovendien is het forum op elk moment van de dag te bezoeken. Zo leren leerlingen van en door elkaar. De lijst met 'meest gestelde vragen' is extra handig.

EINDE PERSBERICHT