Gemeente Sint-Oedenrode


Opening Fietsknooppuntensysteem Meierij - 21 mei 2006

Op zondag 21 mei a.s. is het eindelijk zo ver: Het fietsknooppuntensysteem Meierij wordt geopend! Als laatste regio van Brabant zal de Meierij het fietsknooppuntensysteem in de provincie compleet maken en alsof dat nog niet genoeg is is het 21 mei ook nog de afsluiting van de Bijzonder Brabant Fietsmaand wat van 22 april tot 21 mei plaatsgevonden heeft. De hele dag zal dus in het teken staan van de (fiets)feestelijkheden.

Het nieuwe fietsknooppuntensysteem maakt gebruik van een netwerk van fietspaden en autoluwe landelijke wegen, waarbij de kruispunten in dit netwerk voorzien zijn van een zogenaamd knooppuntnummer. Met behulp van de knooppuntbewegwijzering, die van het ene knooppunt naar het andere verwijst, kunnen de fietsers zelf hun route bepalen. Aan de hand van een fietskaart met route-informatie kan van tevoren een route uitgestippeld worden. Voor de gebruikers, die niet van tevoren hun route uitstippelen, is op ieder knooppunt een informatiepaneel aanwezig met de knooppuntenkaart van Meierij.

Voor de fietsliefhebbers is er de primeur om als eerste de het Fietsknooppuntensysteem in de Meierij uit te proberen! Speciaal daarom zijn er drie routes, in de vorm van een Dommelronde, Broekronde en Populierenronde, uitgezet die langs de fietsknooppunten zullen leiden. Naast het prachtige landschap kunt u genieten van vele theatervoorstellingen die op diverse punten op de routes worden opgevoerd. Daarnaast kan worden afgestapt bij verschillende leuke bezienswaardigheden en bij de vele terrasjes langs de route. Hieronder vindt u een overzicht met leuke afstapplaatsen voor onderweg:

Voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij:

Theaterrestaurant De Verrassing (Markt 32-34 in 's-Hertogenbosch) Speciaal voor fietsers is er een driegangen-fietsmenu samengesteld voor 12,95 bestaande uit: Voorgerecht: mosterdsoep met zalm
Hoofdgerecht: lasagne met voorjaarsgroenten of kipfilet en mozzarella Nagerecht: fruitsalade met slagroom

Alleen lekkere trek? De Verrassing serveert ook koffie of thee met een lekker stuk aardbeienvlaai voor slechts voor 3,75!

Grand Café de Arcada (Raadhuisplein 14 in Drunen)
Zin in koffie met een lekkere Drunense specialiteit? Daarvoor moet u bij de Arcade zijn! Op 21 mei wordt deze versnapering geserveerd voor maar 3,50!

Eetcafé Le temps perdu (Markt 15 in Boxtel)
Even uitpuffen van het fietsen? Op het terras van Le temps perdu krijgt u maar liefst 50% korting op het bittergarnituur.

Eetcafé De Deugniet (Rechterstraat 23 in Boxtel)
Laat u verrassen met een driegangen-menu voor slechts 16,50!

Gemeente Sint-Michielsgestel (Sint-Michielsgestel) Op 21 mei schenkt de gemeente gratis koffie voor alle deelnemers aan de opening van het fietsknooppuntensysteem Meierij.

Neem eens een kijkje in het museum:

Jukeboxenmuseum Christ Boelens (Hulst 10 in Sint-Oedenrode) Neem eens een kijkje in de wereld van de jukeboxen. De entree bedraagt slechts 5 en daarbij krijgt u een kopje koffie of thee van het huis geserveerd.

Vughts Historisch Museum (Taalstraat 88A in Vught) In dit museum is van alles te vinden over de historie van Vught. In een permanente tentoonstelling wordt aandacht besteed aan voormalig concentratiekamp Vught. Daarnaast worden er ook regelmatig wisselexposities van Vughtse kunstenaars georganiseerd. Het museum is speciaal geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Museum de Canonije (Duinendaal 9 in Boxtel)
Dit is dé plek om meer te weten te komen over de `kanunniken' en hun leefwijze.

Breng eens een bezoekje aan de volgende bedrijven:

Herberg de Drie Linden (Giersbergen 8 in Drunen)
Ook aan de kleine fietsers wordt gedacht: de speeltuin is op 21 mei gratis!

Aarlehof (Hermalen 2 in Schijndel)
Neem eens een kijkje in dit prachtige volkstuinencomplex en de imkerij. Er is ook de mogelijkheid om bijenproducten te kopen.

Kinderboerderij De Kienehoeve (Klothal 1 in Sint-Oedenrode) Een bezoek aan deze kinderboerderij is zeker de moeite waard. Ook kunt u gebruik maken van de speeltuin.

Andere leuke evenementen die u tegenkomt:

Expeditie Moerasdraak 2006 (Vestingwallen in 's-Hertogenbosch) Alweer voor de derde keer wordt dit evenement in `s-Hertogenbosch georganiseerd. Van 13.00 uur tot 17.00 uur zijn er allerlei activiteiten. Zo is er een loopparcours voor hardlopers en nordic walkers, maar ook uitdagende vestingspelen voor jong en oud. Speciaal voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om vanaf half drie een vlucht over `s-Hertogenbosch te maken in een helikopter.

Opendag Zorgboerderij Giersbergen (Giersbergen 2 in Drunen) Vandaag is er bij deze zorgboerderij een opendag gemeentelijk monument. De dag staat in het teken van de opvang van ouderen.

Vicki Brownhuis (in 's-Hertogenbosch)
Het Vicki Brownhuis organiseert vandaag een fietstocht van ongeveer 25 tot 30 kilometer die in en rond 's-Hertogenbosch loopt. De start zal plaatsvinden in het Mövenpick Hotel in 's-Hertogenbosch om 17.00 uur wordt de tocht afgesloten in het Vicki Brownhuis. Het Vicki Brownhuis is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten.

De Groene Poort in Boxtel geldt als algemeen opstappunt en theaterpunt voor alle drie de rondes. Ook zullen alle rondes de Markt in Boxtel aan doen. Op de Markt worden ook theatervoorstellingen opgevoerd.

Hieronder vindt u meer informatie over de drie fietsroutes:

De Dommelronde
Deze ronde is ongeveer 35 km en loopt door de gemeenten 's-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel, Vught, Haaren en Boxtel. Startpunten voor de route zijn: in 's-Hertogenbosch bij het evenement Expeditie Moerasdraak aan de Zuidwal, en De Huif in Sint-Michielsgestel. Theatervoorstellingen zullen plaatsvinden bij in Haanwijk en bij Expeditie Moerasdraak in 's-Hertogenbosch.


· Den Bosch vinden en deze te verslaan. Dead or alive! Locatie Vesting Zuidwal Samen met het publiek ontdekt hij de angst bij Evenement Moerasdraak zichzelf, waarvan hij niet eens wist dat hij hem 12.30 ­ 13.10 uur had. Het gevecht om zijn angst te overwinnen 14.40 ­ 15.20 uur speelt zich af in een geweldig grote draak, die 16.15 ­ 16.45 uur zich rondom Joris opblaast. Joris de onversaagde is een voorstelling van Joris de vliegenier, ridder in de Orde van de circustheater Vladimir Nederlandse Meeuw, held in hart en nieren,
maakt een fantastische crash, vlak bij het
vliegveld. Hij heeft de opdracht `angst' te


· Haanwijk
Doorlopende voorstelling Voorstelling van een aantal poppen die in de bomen hangen en met elkaar communiceren in Poppen van Igor een onverstaanbare taal.

Kuijtaert op ene dage, verscolen in't
· Haaren
Kantoor Brabants Landschap
Nemelaar
13.00 uur
14.15 uur
15.30 uur

El Capstok met:
't wesen van Saeftinghe. Na jaarenlang
rietsnijden in de ondergheloopen ghebieden
van Holland en Zeeland, zag Roderic van

cruupelhouet, ene....ja wat wast.....gene mensch of beest ghelijk, tleefde opt lant ende int water. De nieuwscierigheit was groot ende de angst evenzeer. Vanaf die ure hatte die Roderic gene rust. Ooveral sprac hij den menschen van wat hij hat gesien, maare den menschen laghte hem uut. Also soude hij twezen vangen. Na veele keren ghelucte het.

Nu trect Roderic van stad naar stad om den
menschen te toonen....

De Broekronde
De `Broekronde' van ongeveer 42 km, zal door de gemeenten Heusden, Haaren en Boxtel lopen. Er kan gestart worden bij: De Drie Linden in Giersbergen en het Kantoor van Brabants Landschap in Haaren
Theatervoorstellingen kunt u zien bij De Drie Linden in Giersbergen en in de Loonse en Drunense Duinen en het kantoor van Brabants Landschap in Haaren (Nemelaer


· Giersbergen Bij theater Echt Waar!! plof je in het zand. Het Op het zand: de Zwarte Bergen stuifzand wel te verstaan Stichting Stuipzand met: En je zit meteen in een meningverschil. Hoe 12.15 uur komt dat zand zo stuivend? 13.45 uur De Potstalboerin heeft het aan de riek met 15.30 uur Pieter Vreede en heeft Paulus van Haestrecht wel helemaal gelijk? Het oordeel is aan het Theater Echt Waar!! publiek.

De Populierenronde
De ongeveer 38 km lange Populierenronde loopt door de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Boxtel. Startpunten op deze route zijn het Heestershuis in Schijndel en de VVV in Sint-Oedenrode. Theaterpunten zijn het Heesterhuis in Schijndel en De Boelaarshoeve in Olland.


· Heesterhuis Live on Teevee Tuin Toeristisch Informatiepunt ­ Heesterhuis Een acrobatisch avontuur op de televisie. De 13.00 uur verse eigenaar is verrast als blijkt dat zijn 14.15 uur nieuwe kijkdoos voorzien blijkt te zijn van een 15.30 uur verleidelijk duiveltje. Daar kan geen videoclip tegenop!


· Boelaars Hoeve
13.00 uur
14.15 uur
15.30 uur
Berry Knapen: absurdist

Programma op de Markt in Boxtel

Tukkers Connexion Dubbelzinnige tweestrijd; 12.15 uur Napoleon's gardesoldaten zijn de triomfen en 13.45 uur het wapengekletter nog lang niet moe; 15.15 uur strijdlustig, enthousiast, slagvaardig en met een ongekende overmoed trekken deze mannen ten strijde tegen de onzichtbare vijand

Het manneke zingt, speelt, danst 12.45 uur zweeft en vliegt 13.30 uur heeft een grote bek 14.15 uur met sterke verhalen 15.00 uur en een klein hartje. Hij is overal inzetbaar.

Stenzel en kivits
13.00 uur zij brengen een theatraal concert dat absurd, 14.30 uur uiterst muzikaal, snel en geraffineerd is. De 16.00 uur heren gaan improvisaties niet uit de weg en zullen u ervan overtuigen dat klassieke muziek Worldfamous tenor Stenzel, herkenbaar aan en humor uitstekend samengaan: The Perfect zijn zwaar klassieke stemgeluid, Concert part II en meesterpianist Meneer Kivits zijn het eens:

Programma Groene Poort (Boxtel), Dommelronde, Broekronde en Populierenronde
13.00 uur omgetoverd tot een vehikel waarvan iemand 14.00 uur uit het publiek zelfverzekerd tegen een ander 15.00 uur zei: "die is van voor de oorlog, dat weet ik 16.00 uur zeker". Twee 'trucjes' bepalen het succes van Met vanaf 13.00 een doorlopende deze act: achterop zitten maar zelf trappen en beeldententoonstelling geluid maken met de spaken!

Trommelfietser Kunstrijder Een ongewone fiets die fascinerend is voor Een Rijdend Kunstmobiel waarop de Vreemde jong en oud. De driewieler waaruit deze act Vogel zijn koffers heeft gepakt. ontstond was spiksplinternieuw maar werd

Het programma van 21 mei zal duren van 10.30 tot 18.00 uur en de afsluiting zal plaatsvinden op de Markt in Boxtel.

Meer informatie over de tijden, theatervoorstellingen en andere leuke afstapplaatsen wordt binnenkort op www.regio-vvv.nl geplaatst.
Heel veel fietsplezier toegewenst!