Ingezonden persbericht


Nieuw evenement De Kleine Aarde in Boxtel

Tuinfestijn 2006 op zondag 21 mei

WAT: De Kleine Aarde in Boxtel organiseert op 21 mei voor het eerst het Tuinfestijn en wel als opvolger van het succesvolle jaarlijkse evenement 'Eco-Festijn'. Het Tuinfestijn is niet alleen een evenement voor iedereen die van tuinieren houdt, maar zeker ook voor alle mensen die een gezellige dag uit willen met het fraaie Eco-park als decor.

WAAR: De Kleine Aarde, Centrum voor een Duurzame Leefstijl in Boxtel, het enige recreatieve en educatieve Eco-park in Nederland (bezoekadres: Klaverblad 1, Boxtel).

WANNEER: Zondag 21 mei 2006, van 11.00 tot 17.00 uur. Entree 5,- euro voor volwassenen, van 12 t/m 17 jaar 2,50 euro, tot 7 jaar gratis.

EN VERDER:
Rondleidingen. Meerdere keren per dag korte rondleidingen door de heerlijkste tuinen van het Eco-park. Workshops. In de snijbloementuin worden workshops 'Bloembinden' gegeven (2,50 euro). Tuindeskundige Romke van de Kaa is aanwezig in de tuinen om vragen te beantwoorden. Neem uw eigen grondmonster mee om op de PH waarde te laten testen bij het 'Bodemonderzoek'. Tuinmarkt. Groot aanbod van plant- en zaaigoed, tuinartikelen en -boeken, demonstraties tuinontwerpers en hoveniers. Bijen houden. Informatie door de huisimker van De Kleine Aarde over bijen houden bij de bijenstal. Catering. Vele (h)eerlijke kleine gerechten zijn te proeven uit de eigen, biologische keuken van De Kleine Aarde. 'English High Tea' met verschillende soorten thee en echte Engelse lekkernijen. Maak kennis met vegetarisch koken op een echte houtoven op het 'kookeiland'. Bij 'Flowform' leert u eenvoudige waterinstrumenten van boetseerklei te maken.

Demonstratie beeldhouwen in steen. Kunstenaars van Galerij/Beeldentuin De Buffel maken live exclusieve beelden uit Zimbabwe. Veel muziek.

Kinderactiviteiten: Uitslag 'Vogelverschrikkerwedstrijd'. Optreden steltlopersgroep 'Teatro Pavana'. 'Mini-vogelverschrikkers maken' voor kinderen. Stenen beschilderen onder het motto 'Mijn vader is een KEI'. 'Paardrijden' op een IJslandse pony. 'Ballonnenwedstrijd' om het seizoen officieel te openen is er een grote ballonnenwedstrijd. 'Speurtochten' voor kinderen vanaf vier jaar zijn er verschillende doe- en leerpaden. 'Waterbeestjes onderzoeken'. Veel kinderspellen, schminken en nog veel meer. 'Opening composthuisje' door de huisbij van het Eco-park.


---

Voor alle informatie: Judith Klomp, projectleiding Tuinfestijn, 0411-68 49 21. Alle overige informatie: www.dekleineaarde.nl.

---- --