Gemeente Hoorn


Zondag straten afgesloten wegens marathon Hoorn

Persbericht d.d.: 16 mei 2006

Op zondag 21 mei zijn de Draafsingel en het Grote Oost in Hoorn op bepaalde tijdstippen afgesloten vanwege de marathon.

Draafsingel van 09.00 tot 11.30 uur
Zo is van 09.00 tot 11.30 uur de Draafsingel afgesloten tussen de Oosterpoort en het Koepoortsplein. Bij alle afzettingen staan medewerkers van de organisatie. Tussen de lopers door is het mogelijk om de stad in en uit te rijden tussen Pakhuisstraat en Johan Messchaertstraat. Ter hoogte van het Julianaplein wordt het verkeer de stad in geleid via het Kleine Oost.

Grote Oost van 11.30 tot 17.00 uur
Van 11.30 tot 17.00 uur is het Grote Oost afgesloten vanaf Zon en Slapershaven tot aan de Roode Steen, ook de Roode Steen is afgesloten. De binnenstad uitrijden blijft mogelijk via het Kleine Oost, waar de lopers zo veel mogelijk van het verkeer gescheiden worden. Verkeer de binnenstad in wordt ter hoogte van het Julianaplein zo veel mogelijk via de Draafsingel geleid. Het Grote Oost en de Roode Steen blijven in geval van calamiteiten bereikbaar.

Omleidingsroutes
Verkeer dat via de Liornestraat de binnenstad in wil, wordt over de Johannes Poststraat geleid. Verkeer vanaf de Westerdijk richting binnenstad moet over het Achterom rijden en verkeer over het West gaat via het Havenkwartier.

---