Kids for Animals gaan voor record-hondenwandeling

Dierenbescherming

http://www.dierenbescherming.nl

Kids for Animals gaan voor nieuw record

Grootste Nederlandse hondenwandeling in Hellevoetsluis

Den Haag, 17 mei 2006 - Het hoogste en beste is niet goed genoeg voor Kids for Animals. Daarom is de jeugdclub van de Dierenbescherming van plan met zoveel mogelijk hondenbezitters het Nederlandse record 'Grootste Hondenwandeling' te verbeteren. De Kids verwachten op zondag 21 mei vele honderden viervoeters met baasjes en bazinnetjes op het evenemententerrein Woordbouwerplein in Hellevoetsluis voor het vestigen van een dijk van een record.

Het Nederlandse record staat op dit moment op 608 honden. Dat zijn veel viervoeters bij elkaar, maar Kids for Animals weten zeker dat het beter kan. De deelnemers lopen niet alleen voor een record, ze wandelen ook om geld binnen te halen voor de Kids for Animals Dierenhulpspaarpot. De sponsors van de Hondenwandeling doneren voor elke deelnemer -zowel mens als hond- 1 Euro. Met de uiteindelijke opbrengst worden verscheidene dierenopvangcentra in Nederland gesteund.

De Hondenwandeling is voor iedereen, ook voor minder enthousiaste wandelaars. Er is namelijk een lange tocht van 10 kilometer en een korte van 5. Bovendien is er op het evenemententerrein Woordbouwerplein in Hellevoetsluis de gehele dag een prachtig feestprogramma met onder andere Michel en Dibbes (de Kids-mascotte), dansgroep Dance Expression en boerenkapel Band Zonder Maat. Echte actievelingen kunnen zich ook nog uitleven op een springkussen, hindernisbaan, rodeostier en nog veel meer.

Kortom, meer dan genoeg ingrediënten voor een prachtige dag en een mega-record. Kids for Animals heten de wandelaars van harte welkom vanaf 11:30. Het programma loopt door tot 18:00 uur. Meedoen is gratis. Voor meer details kunnen de bezoekers kijken op www.hondenwandeling.nl

---