Gehandicapte kinderen krijgen midzomer-picknick

Nsgk

http://www.nsgk.nl

NSGK trakteert 250 gezinnen op onbezorgd dagje uit in de Efteling

Op de eerste dag van de zomer trakteert de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) 250 gezinnen met een gehandicapt kind op een onvergetelijke midzomerdroom-picknick. Bij de zomer horen dagjes uit, maar voor deze gezinnen is dat niet zo vanzelfsprekend omdat de kinderen veel zorg en begeleiding nodig hebben. Daarom organiseert de NSGK op 21 juni deze dag in de Efteling. De ouders worden voor een dag ontlast en kinderen met een handicap kunnen even gewoon kind zijn. Ze kunnen zelfs picknicken met hun idool, want ook diverse BN'ers zullen aanwezig zijn.

Gewoon meedoen
De NSGK zorgt ervoor dat op 21 juni alle ingrediënten voor een ouderwets dagje uit aanwezig zijn. Tijdens de picknick gaat het vooral om gewoon meedoen; er zijn letterlijk geen drempels. Alle gezinnen krijgen een goed gevulde picknicktas, de sprookjesfiguren van de Efteling zijn aanwezig en natuurlijk kan iedereen volop genieten van de Efteling-attracties. Na afloop wordt er samen met de presentatoren Martine Kruider en Marcel Kuier een lied gezongen en worden er ballonnen opgelaten.

Sponsors, vrijwilligers én BN'ers
De Efteling steunt dit initiatief van harte en stelt daarom gratis entreekaarten ter beschikking. Sponsors en vrijwilligers maken de organisatie van de dag mogelijk. Tot slot komen Bekende Nederlanders zoals Henk Jan Smits en Dolores Leeuwing belangeloos langs op de picknick. In een ongedwongen sfeer kunnen de kinderen hun Nederlandse idolen ontmoeten en een praatje te maken.

Over NSGK
De NSGK ontwikkelt en ondersteunt al meer dan 55 jaar initiatieven voor kinderen met een handicap. Zij zijn in de eerste plaats kinderen; ze willen graag gewoon spelen, naar school en op vakantie gaan. En als ze ouder worden willen ze uitgaan, op zichzelf wonen en een leuke baan vinden, net als leeftijdgenoten. Dat kan, maar daarvoor zijn extra aanpassingen, begeleiding en zorg nodig. Met een beetje hulp is veel mogelijk. De NSGK helpt door bij te dragen aan de financiering daarvan. Daarnaast probeert de NSGK de beeldvorming rondom kinderen en jongeren met een handicap bij te stellen.

Kijk voor meer informatie over de NSGKpicknick op www.nsgkpicknick.nl. De algemene site van NSGK is www.nsgk.nl


Noot voor de redactie (