Gemeente Amsterdam



21 mei schaapscheren in het Amstelpark

19 mei 2006

Amsterdam / ZuiderAmstel

De parkwachters van het stadsdeel Zuideramstel houden het jaarlijkse schaapscheren op zondag 21 mei van 12.00 tot 16.00 met een natuurinformatiemarkt op kinderboerderij "het Bastion" in het Amstelpark.

Op zondag 21 mei presenteren de volgende organisaties zich: Instituut voor Natuureducatie, egelopvanggroep, Ecolint, kleiworkshop, Parkwachterij, milieupolitie, schoolwerktuinen en een imker. ongeschorenschapen.jpg (21 Kb)

Tijdens de natuurinformatiemarkt is ondermeer te zien hoe schapenwol wordt verwerkt. In de activiteitenstal kunnen bezoekers zelf creatief aan de slag gaan met schapenwol. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een kleiworkshop.

Voor de kleintjes is er de mogelijkheid om zich te laten schminken en te luisteren naar boeiende verhalen.

Rododendronvallei in volle bloei

Vanaf 6 mei staat de rododendronvallei in volle bloei. De vallei ligt in het zuidelijke deel van het Amstelpark. De bloei duurt ongeveer drie weken. Het park is open vanaf 07.30 uur tot een half uur voor zonsondergang.

Een groepsrondleiding is op afspraak mogelijk. GeĂŻnteresseerden kunnen contact opnemen met de parkwachters, telefoon 020- 6444216 of 06-204 302 70.