RTL Group


'Bouw een nieuw leven' bij RTL 4

Een overvolle flat driehoog achter midden in de hectische grote stad is niet de ideale plek om aan een nieuwe uitdaging in het leven te beginnen. De prijzen voor ruimere stadwoningen zijn voor starters op de huidige woningmarkt bijna niet op te brengen, dus is in Groot-Brittannië een nieuw slag avonturiers opgestaan. Zij wijken uit naar het rustieke platteland. Hun zoektocht naar een nieuw huis, een andere baan en een nieuw bestaan wordt gevolgd in de serie Bouw Een Nieuw Leven die vanaf zondag 21 mei om 22:00 uur te zien is bij RTL 4.

Geen standaard rijtjeshuizen voor de daredevils die huis en haard achterlaten: uitsluitend vervallen boerderijtjes, rustieke schuren en bijzondere objecten worden eigenhandig gerenoveerd en verbouwd tot ware paleisjes. De jonge Britse architect George Clark staat de nieuwbakken huiseigenaren bij met raad en daad, maar zij bepalen zelf of ze zijn adviezen ter harte nemen.

In Bouw Een Nieuw Leven staat niet alleen de renovatie van woningen centraal, want het programma gaat verder dan het in beeld brengen van het schilderwerk en het leggen van de vloeren. De hoofdrolspelers worden ook gevolgd in hun levens buiten hun nieuwe onderkomens: ze moeten wennen aan de nieuwe leefomgeving, van baan veranderen, of soms uren forensen om weer bij huis en haard te komen. En dat dit niet altijd eenvoudig is, wordt duidelijk in Bouw Een Nieuw Leven.

Uitzenddatum: RTL 4, vanaf zondag 21 mei 2006 wekelijks tussen 22:00 uur en 23:00 uur.


---

-------------------------------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Bos, persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718939 of yvonne.bos@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP