Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Nederlands Gilde van Sommeliers viert haar 20-jarig bestaan

16 mei 2006

De leden van het Nederlands Gilde van Sommeliers vieren a.s. weekend in het mooie Limburg het feit dat zij op 21 mei precies 20 jaar bestaan. Een groot deel van de leden en hun partners reizen af naar Kastel Erenstein in Kerkrade om gezamenlijk een etmaal te genieten van dat waar zij iedere werkdag ! mee bezig zijn: lekker eten in combinatie met mooie wijnen.

Veel van al dit moois wordt beschikbaar gesteld door de diverse landenbureaus. Zo drinken de sommeliers tijdens hun jubileum Australische wijn bij de Australische Baramundi vis en wijnen uit Californië bij een Amerikaanse barbecue en natuurlijk een zalige Duitse wijn bij prachtige Limburgse asperges. Kortom een weekend om je vingers bij af te likken.

Het Nederlands Gilde van Sommeliers is een vereniging die in de afgelopen 20 jaar gestaag is gegroeid. 20 jaar geleden begon een groepje van 15 enthousiaste sommeliers deze beroepsvereniging. Inmiddels kent de vereniging zo 200 leden. Enkele enthousiaste leden van het eerste uur zijn nog steeds actief lid. Zo ! is Peter Bruins (De Bokkedoorns, Overveen) vanaf de eerste opr! ichtings dag de penningmeester en tot op de dag van vandaag vervult hij deze functie met verve. Ook Arie de Weerd (Dynasty, Amsterdam) vervult nog steeds een bestuursfunctie en houdt zich daarin al jaren bezig met de diverse sommelier wedstrijden. En uiteraard zal de nestor van de vereniging - Paul Op ten Berg - niet ontbreken bij de feestelijkheden. Maar naast deze sommeliers van het eerste uur, heeft het NGS ook een groot aantal jonge enthousiaste sommeliers op de ledenlijst staan, die dagelijks met veel plezier met hun mooie vak bezig zijn.

De organisatie van dit lustrum ligt grotendeels in de handen van de onvermoeibare voorzitter van het NGS, Cees Vos en de gastheer van dit weekend Marc van der Sluis. Zij hebben zich de afgelopen maanden ingespannen om de NGS leden en hun partners een onvergetelijk, maar vooral gezellig jubileum feest voor te sch! otelen.

Met informatie over het Nederlands Gilde van Sommeliers: www.sommeliers.nl
ngs.secr@planet.nl
tel. 0161-492070

----------