Richtlijnen kankerpreventie per e-mail

Start a.s. zondag 21 mei

AMSTERDAM, 20060519 -- Eet u vijf porties groenten en fruit per dag? Houdt u ervan om flink te bewegen? Dan bent u al een aardig eind op weg om het risico op kanker te verlagen. Want wetenschappelijk onderzoek toont aan dat gezonde voeding en leefstijl de kans op kanker met 30 tot 40 procent kan verminderen.


Misschien verbaast het u wel als u hoort dat u zelf het risico op kanker kunt verlagen. Toch zijn er zoveel positieve en eenvoudige stappen te nemen! Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft hiervoor richtlijnen ontwikkeld.

Meer weten? Meldt u aan om geheel vrijblijvend twee maanden de wekelijkse e-nieuwsbrief van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds te ontvangen die vol staat met richtlijnen en tips voor een kankerpreventie: www.wcrf.nl. Zondag 21 mei versturen wij de eerste e-nieuwsbrief.

De voorlichtingscampagne maakt deel uit van de KankerPreventieWeek die het Wereld Kanker Onderzoek Fonds jaarlijks organiseert. Tijdens deze week vinden diverse acties plaats rond het thema 'Geef kanker geen kans'.

' Geef kanker geen kans'

- Einde bericht -

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is de enige stichting in Nederland die is gespecialiseerd in de preventie van kanker door gezonde voeding en leefstijl. De stichting, die deel uit maakt van het internationale World Cancer Research Fund (WCRF/ AICR) netwerk, heeft als doel mensen bewust te maken van het feit dat het risico op kanker wordt verlaagd door gezonde voeding en een daarbij behorende leefstijl.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek op het gebied van voeding, leefstijl en kanker en geeft voorlichting over kankerpreventie. De voorlichting is gericht op donateurs, gezondheidsdeskundigen en de bevolking in het algemeen. De voorlichtingsprogramma's zijn opgesteld overeenkomstig het wetenschappelijk rapport Food, Nutrition and the Prevention of Cancer; a global perspective, dat in 1997 door het World Cancer Research Fund netwerk werd gepubliceerd. Dit rapport is een unieke analyse van duizenden onderzoeken naar de relatie tussen voeding en kanker.
WCRF werkt op dit moment aan een nieuw rapport dat in 2007 zal uitkomen. Bij dit rapport zijn internationale organisaties als de FAO en de WHO betrokken alsmede onderzoekscentra over de hele wereld - waaronder ook Wageningen Universiteit. Dit tweede rapport zal een evaluatie zijn van tienduizenden onderzoeken op het gebied van voeding, leefstijl en kanker. Alle soorten onderzoek zullen voor analyse worden meegenomen volgens een door het WCRF-netwerk ontwikkelde en onafhankelijk geteste methodologie. Het zal het grootste meest omvattende onderzoek over de relatie tussen voeding en de preventie van kanker zijn, dat ooit is uitgevoerd.

De voorlichtings- en wetenschappelijke onderzoeksprogramma's van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds worden gefinancierd door giften van particulieren. Het gironummer van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is: 2127.




Ingezonden persbericht