Ingezonden persbericht

34e Ronde van het Lage Land in nieuw jasje

Zondag 21 mei 2006

Nieuwe start- en finishlocatie te Wormerveer / Samenwerking met Comité van de Ronde van Wormerveer

Een nieuwe start- en aankomstplaats, een ander slotgedeelte en een compleet nieuwe plek op de wielerkalender. Er is nogal wat veranderd aan de Ronde van het Lage Land, die zondag 21 mei voor de 34e keer wordt gehouden.
Start en finish is ditmaal in het centrum van Wormerveer op de Marktstraat. Daarmee verwerft deze jaarlijks aantrekkelijke klassieker voor junioren nog meer aanzien.

Finishen in het centrum van een gemeente genereert altijd meer sfeer en publiek dan op een sportpark, zoals de laatste jaren het geval was.

De Ronde van het Lage Land, ook wel de 'kleine' Ronde van Noord-Holland, wordt opnieuw onder supervisie van de Stichting Ronde van Noord-Holland verreden, maar ditmaal in nauwe samenwerking met het aan DTS gelieerde comité Ronde van Wormerveer. Op dezelfde dag is n.l. ook de Ronde van Wormerveer, een drietal wedstrijden voor nieuwelingen, amateurs B en elite.

Vernieuwde Route
Niet alleen de datum van de wedstrijd is anders, ook het slotgedeelte van de wedstrijd heeft, naar de organisatie hoopt, een facelift ondergaan. De beginkilometers van deze 130 km lange wedstrijd gaan traditioneel vanaf Wormerveer via Graft-De Rijp, Schermer richting Heerhugowaard en vervolgens langs Obdam naar Niedorp, Opmeer, Wieringermeer en via de beruchte Zuiderkwelweg - kasseien! - naar Medemblik.
Vandaar voert de route naar Wervershoof, Zwaagdijk-Oost, Wognum, Spierdijk, Oost- Mijzen, Schermerhorn, Beemster, Zuidoostbeemster naar Purmerend.

Vanaf Purmerend gaat het naar Spijkerboor en via de smalle Starnmeerdijk terug naar Zaanstad. Via het industrieterrein West-Knollendam en de Noorddijk bereikt de karavaan dan over de Cor Bruijnweg, Westerstraat, Kerkstraat, Krommenieerrijweg de Marktstraat.
Waar de finish is ter hoogte van café De Kroon.

De start van de wedstrijd is 12.01 uur, de aankomst zal bij een gemiddelde van 45 km/u rond 15.00 uur zijn, maar bij 39 km/u gemiddeld wordt dat omstreeks 15.30 uur.

Kanshebbers
Aangezien de wedstrijd is verhuisd naar een latere datum zijn al enkele klassiekers voor junioren verreden. Heel wat hoofdrolspelers uit die eerste wedstrijden komen naar de Zaanstreek waarbij uiteraard ook alle kanshebbers uit onze eigen omgeving zoals Pim Ligthart, Gerrit Peetoom, Patrick Ruckert en de DTS-er Ramon Sinkeldam.
Ondanks hun goede presteren in enkele recente wedstrijden lijkt Robin Chaigneau uit Meerkerk de grote favoriet te zijn. De voormalige nationale kampioen van Nederland bij de nieuwelingen won eind vorige maand de loodzware Omloop van Noord-West-Overijssel en dat bestempelt de renner van de club Jan van Arckel ook in Het Lage Land tot een grote favoriet voor de zege.
Gerrit Peetoom uit Dirkshorn, vorig jaar als jongste deelnemer zevende in Het Lage Land, won onlangs de Omloop van Borssele en lijkt op het juiste moment in topvorm.
In totaal gaan 41 ploegen van drie renners van start.

Programma
Het programma op 21 mei in Wormerveer is:
12.01 uur Start Ronde van het Lage Land
12.15 uur wedstrijd voor nieuwelingen over 40 km
13.30 uur wedstrijd voor amateurs B over 50 km
circa 15.00 uur Finish Ronde van Het Lage Land
15.30 uur Wedstrijd voor elite over 80 km.

---- --
Doorkomstschema 34ste Ronde van het Lage Land :



Start Marktstraat Wormerveer             12.01 uur

Driehuizen Oostdijk :                    12.18 uur

Heerhugowaard  Oostdijk :                12.37 uur

Niedorp Langereis                        12.49 uur

Opmeer Westfriesedijk                    12.57 uur 

Wieringermeer Rotonde Prov. Weg N242 :   13.00 uur

Wieringermeer Zuiderkwelweg :            13.14 uur

Medemblik Kaasmarkt :                    13.22 uur

Onderdijk :                              13.30 uur

Zwaagdijk Oost - Verzorging              13.38 uur

Bobeldijk                                13.57 uur

Oostmijzen                               14.10 uur

Beemster Westeinde / 

Prov.Weg N 243 oversteken                14.17 uur

Zuidoostbeemster - Zuiderweg             14.28 uur

Purmerend Gedempte Singelgracht :        14.39 uur

Spijkerboor - Brug Knollendammervaart    14.51 uur

Finish Markstraat te Wormerveer          15.00 uur