Openluchttheater van het millennia oude Indiase epos: Ramlila

Stichting Hindulife

Persbericht

Stichting Trisur toont 3-daagse Ramlila openluchttheater te Rotterdam

Schiedam, 15 mei 2006. Stichting Trisur organiseert op 21, 22 en 23 juli 2006 een 3-daagse openluchttheater uit het Indiase epos: de Ramayan. Als toneelvorm ook wel Ramlila genoemd, is tevens een van de oudste folkloristische kunst ter wereld (door UNESCO erkend als werelderfgoed). Ramlila staat voor respect, gezinsrelaties en in harmonie leven met elkaar. En dat is voor Nederland heel belangrijk.

Het evenement zal vrijdag, zaterdag en zondag 21, 22 en 23 juli van 19.00-22.00 uur plaatsvinden. Het voorprogramma zal vanaf 16.00 beginnen en zal voornamelijk bestaan uit zang (bhajan) en dans. De Ramlila zal in zijn geheel in het Hindi worden opgevoerd, met boventiteling en tussendoor uitleg in het Nederlands. Ruimte voor parkeerplaatsen en diverse versnaperingen, informatie en spullen zullen te koop zijn. Kaartjes kosten: 3 euro per dag, hetzelfde geldt voor de parkeerplaatsen.

Het doel van dit theater Ramlila is om een ideaalbeeld te laten zien van de liefde en respectvolle manier waarop mensen met elkaar kunnen omgaan. Shri Ram, de hoofdpersoon laat zien hoe hij met zijn ouders, broers, vrouw en gemeenschap, etc. om kan gaan. Tevens is het ook de manier om meer begrip en kennis te nemen van de millennia oude hindoe kunst en cultuur, gewoontes en tradities. Dit laatste uit zich door het gehele evenement in een vegetarisch en non-alcoholisch karakter te verzorgen.

Stichting Trisur is een organisatie die ontstaan is als een recreatief (zaalvoetbal, toernooien, evenementen) gezelschap, maar gaandeweg is het uitgegroeid tot een organisatie die de komende generatie wil voorzien van educatie en informatie en zich inzet voor een hechtere, geïntegreerde samenleving met normen en waarden.

Voor meer informatie:
www.ramlila.nl


Noot voor de redactie (