World Floorball Championships 2006 in Zweden

Nederlands Floorball Team gaat voor de halve finale

ZWEDEN, 20060518 -- De twintig beste floorball-landen van de wereld zijn dit jaar neergestreken in de bakermat van de sport, Zweden. Komende zondag start de zesde editie van de World Floorball Championships voor mannen. Nederland speelt de openingswedstrijd tegen Slovenië. Ons land doet voor de derde keer mee aan het B-WK, in de strijd om een plaats bij het A-WK. Na het nipte verlies tegen Italië in de halve finales in 2004, zijn de verwachtingen voor de Nederlandse mannen onder leiding van de Zweed Micke Svensson hooggespannen.


Op het A-WK zal de thuisploeg Zweden er alles aan doen om voor het eigen publiek de titel in het land te houden. De landen achter Zweden, runner-up in 2004 Tsjechië en daarnaast Finland en Zwitserland hebben tot nu toe altijd gestreden om de plaatsen 2 t/m 4. In de ijshockeyarena van Stockholm, de Globe Arena, vinden de finalewedstrijden plaats voor een publiek van waarschijnlijk 15.000 floorball-fans. Of de Zweden van de titel gehouden kunnen worden in deze 'hel' is dan ook de vraag. In de week voorafgaand aan de finale zullen deze vier landen echter eerst nog moeten afrekenen met sterke landen als Rusland en Noorwegen.

Voor Nederland begint het WK zoals gezegd vroeg in de ochtend van zondag 21 mei. De poule van Nederland bestaat uit degradant Oostenrijk, Singapore, Australië en Slovenië. Oranje heeft van al deze teams al wel eens punten gepakt, maar er ook punten tegen laten liggen. Het zal dan ook van de vorm van de dag afhangen van de beste spelers, die veelal spelen in de sterke Zwitserse en Zweedse competities, welk team aan het langste einde trekt. De poulewinnaar en de nummer twee zullen het opnemen in de halve finales tegen de 1 en 2 uit de andere poule. Daar zijn de favorieten Estland en Hongarije. De meereizende Nederlandse supporters hopen natuurlijk op een plaats in de halve finale in de grote Globe Arena. Voor de thuisblijvers in Nederland is dagelijks op de website van de Nederlandse Floorball en Unihockey Bond (www.nefub.nl) een update te vinden over de verrichtingen van de oranje mannen.



Nederlandse Floorball en Unihockey Bond