Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
055 - 548 66 48

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

21 mei 2006

Doetinchem - Vrouw mishandeld

Een 21-jarige vrouw uit Silvolde is zaterdag 20 mei mishandeld in Doetinchem. Zij liep omstreeks 15.00 uur over de Heezenpoort in Doetinchem. Een jongen en meisje liepen op haar af. De jongen greep haar bij de keel en bedreigde haar. De jongen en het meisje liepen hierna weg. De jongen is ca 1.85 m lang, heeft een breed postuur, kort, donker stekelhaar en een blanke huidskleur. Hij droeg een spijkerbroek en witte trui. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie in Doetinchem, via telnr. 0900-8844.

Laag Keppel - Beveiliger overvallen
Een medewerker van een beveiligingsdienst is in de nacht van vrijdag op zaterdag (20/05) overvallen. De 24-jarige man was vanaf het laatste door hem bezochte adres, een bedrijf op het industrieterrein aan de Logistiekweg in Doetinchem, achtervolgd door een donkerkleurige VW Golf met witte kentekenplaten. Op de Wehlsedijk in Laag Keppel werd hij omstreeks 05.15 uur klemgereden en uit zijn auto getrokken. Hij werd gedwongen om sleutels van bedrijven af te geven, waarna hij een hele la met sleutels op de grond gooide. De overvallers hebben de sleutels niet meegenomen. Wel hebben ze de beveiliger een aantal keren hard tegen de auto geslagen. Hierbij raakte hij gewond. De daders zijn weggereden in de richting Wehl/Doetinchem. De beveiliger is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politici stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen, die de auto of de achtervolging hebben gezien, contact op te nemen met de politie in Doetinchem., via telnr. 0900-8844.

Dinxperlo - Automobilist onder invloed
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (21/5) een 24-jarige automobilist uit Silvolde aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De man werd omstreeks 04.00 uur aangehouden voor een controle op de Rondweg in Dinxperlo. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar zijn alcoholpromillage werd vastgesteld: 1,2. De man is beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces verbaal wordt opgemaakt.

Doetinchem - Dronken vrouw aangehouden

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (20/05) een 19-jarige vrouw uit Ulft aangehouden in de Grutstraat in Doetinchem. De vrouw maakte hier ruzie met een man en begon hem te slaan en te schoppen. De politie verzocht de vrouw meerdere malen hiermee op te houden en weg te gaan, maar ze gaf hieraan geen gehoor. In plaats daarvan begon ze een van de agenten te slaan en te schoppen. De vrouw is hierna aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten n het politiebureau.

Doetinchem - Diefstal uit woningen
In twee woningen aan het Hof van Florence in Doetinchem is donderdag 18 mei ingebroken.De inbraken werden overdag gepleegd. Omdat er uit de woningen naast sieraden en een camera, ook grote goederen, zoals een plasma tv zijn gestolen, vermoedt de politie dat de inbreker(s) een auto gebruikt hebben. De politie verzoekt mensen die deze auto hebben gezien of andere informatie hebben over de inbraak, contact op te nemen via telnr. 0900-8844.

Einde berichten

---- --