1e persbericht van zondag 21 mei 2006

Eindhoven, 21-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van bedreiging

De politie heeft zondagochtend rond 0.30 uur een 37-jarige man uit Veldhoven aangehouden bij de woning van zijn ex-vrouw in Eindhoven-Strijp. Hij wordt ervan verdacht dat hij zaterdagavond rond 21.30 uur een fles tegen een raam van de woning heeft gegooid en dat hij de 37-jarige vrouw telefonisch met de dood heeft bedreigd. Toen hij lastig bleef doen en rond middernacht een steen door een raam wilde gooien, werd de politie gewaarschuwd. Agenten hebben de man bij de woning aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt jongen aan na bedreiging met mes

De politie heeft zaterdagavond rond 18.00 uur een 15-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden bij zwembad De Tongelreep aan de Antoon Coolenlaan. Hij had daar een 16-jarig meisje uit Valkenswaard en een 17-jarige jongen uit Eindhoven met een mes bedreigd. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden en na verhoor weer heengezonden met een proces-verbaal.

Eindhoven: Politie pakt rijbewijs van taxichauffeur af

De politie heeft zondagochtend het rijbewijs afgepakt van een 23-jarige taxichauffeur uit Eindhoven. Hij reed rond 2.45 uur op de Eisenhowerlaan 111 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed, is zijn rijbewijs meteen ingevorderd. Ook is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie arresteert verdachten van doorrijden na aanrijding

De politie heeft zondagochtend rond 3.15 uur in hun woning in Helmond-West een man en een vrouw (beiden 26 jaar) aangehouden. Ze zouden zondagochtend rond 1.45 uur met hun auto op de kruising Mierloseweg/Binnendongenstraat tegen de auto van een 44-jarige Helmonder zijn gereden en er vervolgens vandoor zijn gegaan. Het slachtoffer liep daardoor onder meer een gekneusde onderarm op. Hij had het kenteken van de andere auto genoteerd, waarna de politie de verdachten thuis kon aanhouden. Ze hadden hun auto na het ongeval verstopt in een garage, maar de politie kwam de wagen toch op het spoor. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Het is nog onduidelijk wie van de twee heeft gereden.

Helmond: Politie houdt man aan na slaan van twee vrouwen

De politie heeft zaterdagavond rond 18.45 uur een man van 29 jaar uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum. Hij zou kort daarvoor in de woning zijn 20-jarige Eindhovense vriendin en haar 44-jarige moeder hebben mishandeld door hen te slaan. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is ingesloten voor verder onderzoek

Helmond: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Suurhoffstraat zijn sieraden en geld weggehaald. Dat werd zaterdagavond rond 23.00 uur ontdekt. Een ruit van de voordeur is vernield.

Handel: Politie arresteert jongen met drugs

De politie heeft zondagochtend rond 2.45 uur een 17-jarige jongen uit Tiel aangehouden bij een discotheek aan de Handelseweg. Hij was in de zaak betrapt met vier xtc-pillen en drie cachetjes met elk één gram cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen. Tegen de jongen is na zijn aanhouding proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Politie grijpt in na vernieling taxi

De politie heeft zondagochtend rond 3.00 uur op de Markt drie mannen (17, 19 en 20 jaar) uit Valkenswaard aangehouden. Politiemensen zagen dat de 19-jarige man daar zonder aanleiding tegen een taxi schopte waardoor er een deuk in kwam. Toen ze hem daarvoor wilden aanhouden, probeerden enkele andere mannen dat te verhinderen. Daarbij werd wat over en weer geduwd en getrokken. De 20-jarige man schold bovendien één van de politiemensen uit, waarna hij ook werd aangehouden. De twee mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek. Ook de 17-jarige jongen schold een agent uit waarna hij ook werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Politie ontmantelt hennepkwekerij

De politie heeft zondagochtend rond 2.00 uur een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Korte Kerkstraat. Er stonden in totaal ruim 800 planten en de nodige kweekapparatuur in vier kamers. Alles is in beslag genomen en vernietigd. Er is niemand aangehouden. De stroom was illegaal afgetapt. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding van één van de buren over wateroverlast. Eén van de water-installaties in de kwekerij bleek te lekken.

Oirschot: Woninginbraak

Bij een insluiping in een woning aan de Castaert zijn onder meer een videocamera, een mp3-speler en een versterker weggehaald. Dat gebeurde zaterdag tussen 1.00 en 6.00 uur. De achterdeur van de woning was niet afgesloten.