Politie Flevoland

Verkeerscontroles

Flevoland, 21-05-2006 o Het VerkeersTeam van Politie Flevoland heeft afgelopen weekeinde een aantal controles binnen de provincie gehouden.

Alcoholcontroles

Het VerkeersTeam van Politie Flevoland heeft afgelopen weekeinde bij alcoholcontroles in Almere en Lelystad 33 automobilisten aangehouden, die onder invloed van alcohol aan het verkeer deelnamen. Vier automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren.

Een alcoholcontrole die samen met Politie Almere Buiten gehouden werd, leverde vrijdagavond in Almere 26 aanhoudingen op. De twee invorderingen betroffen een 28-jarige automobilist uit Almere, die
1,59 promille blies en een 22-jarige beginnend bestuurder uit Almere die 0,89 promille blies.

De alcoholcontrole in Lelystad leverde zaterdagnacht zeven aanhoudingen op, waaronder twee beginnend bestuurders. Ook hier werden twee rijbewijzen ingevorderd. Een automobilist blies 2,07 promille en een Poolse automobilist blies 1,52 promille. Deze laatste kreeg van de officier van justitie ter plaatse een boete van 700 euro opgelegd. Omdat hij deze boete niet kon voldoen, werd zijn rijbewijs ingevorderd en zijn auto veiliggesteld tot de boete voldaan is.

Snelheidscontroles

Ook de videosurveillanceauto heeft vrijdagnacht en zaterdagnacht gereden. Hierbij werden vijf automobilisten betrapt op snelheidsoverschrijdingen van meer dan 50 km/h. Hun rijbewijzen zijn ingevorderd.

Noot voor de pers: Van de alcoholcontrole in Lelystad en de snelheidscontrole zijn dit weekeind niet meer gegevens beschikbaar.