Politieberichten Eemland zuid, 12.20

Utrecht, 21-05-2006

Toezichthouders houden twee winkeldieven aan

AMERSFOORT Twee toezichthouders zagen vrijdagmiddag rond 16.45 uur twee mannen spullen uit een winkel aan de Utrechtsestraat meenemen zonder te betalen. Zij hielden de man aan en droegen hem over aan de politie. Van de twee verdachten uit Amersfoort (een 41- jarige en een 49-jarige man) bleek de eerste een bekende veelpleger te zijn. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Amersfoort waar wordt onderzocht wat de juiste toedracht is geweest.

Aangehouden voor heling

AMERSFOORT Zaterdagmorgen zagen surveillerende politiemensen op de Zonnehof een man op een duur type damesfiets rijden. Toen hij de politiemensen in het oog kreeg, reageerde hij schrikachtig. Nadat de man, een 19-jarige inwoner van Amersfoort, was staande gehouden, verklaarde hij de fiets te hebben gekocht van een drugsverslaafde. De fiets bleek inderdaad geregistreerd te staan als gestolen. Daarop werd de man voor heling aangehouden. De fiets is in beslag genomen en de koper krijgt een bekeuring.

Aangehouden voor belediging

AMERSFOORT Toen surveillerende politiemensen over het Smallepad reden, werden zij uitgescholden door een vrouw die daar zat. De vrouw, een 40-jarige inwoonster van Amersfoort, is vervolgens aangehouden voor belediging.