Politieberichten Heuvelrug, 12.25 uur

Utrecht, 21-05-2006

Doorgereden na aanrijding: getuigen gezocht

RHENEN Op vrijdag 19 mei fietste omstreeks 08.00 uur een groep scholieren op de Lijnweg in de richting van Veenendaal. Ter hoogte van het spoortunneltje Bovenweg werd de groep ingehaald door twee bromfietsers. De achterste bromfietser raakte een van de fietsers, een 12-jarig meisje uit Rhenen, dat hierbij ten val kwam en met knieletsel per ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. De bromfietsers reden door.

De politie is op zoek naar de bromfietser en vraagt getuigen die iets hebben gezien of de bromfietser kennen zich te melden. Signalement: rood-witte off-road bromfiets, donkerblauwe jas en een geel-zwarte helm met tijgerprint.

Getuigen kunnen bellen met de politie in Veenendaal, telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding tussen ambulance en fiets

DOORN Vrijdagmiddag kwamen rond 15.00 uur een ambulance die met zwaailicht en sirene op de Amersfoortseweg richting Doorn reed en een jongen uit Doorn (leeftijd onbekend) op een fiets met elkaar in botsing. De jongen vloog enkele meters door de lucht voordat hij op de straat terecht kwam en liep een aantal hoofdwonden op. Hij is meteen door het ambulancepersoneel behandeld en door zijn vader naar het ziekenhuis vervoerd. Na behandeling mocht hij weer naar huis.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL In de nacht van 19 op 20 mei heeft de politie in en rond Veenendaal op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Er werden in totaal 50 bekeuringen

uitgeschreven, voor onder meer het rijden zonder gordel (17x) en het fietsen zonder verlichting (19x). Er werd bij 60 bestuurders een blaastest uitgevoerd maar geen van de bestuurders had te veel gedronken.

Vechtpartij na aanrijding

VEENENDAAL Zaterdagmiddag kreeg de politie rond 13.45 uur de melding dat er bij een aanrijding op de kruising Panhuis Prins Willem Alexanderpark gevochten zou worden. Hoewel de toedracht nog niet geheel duidelijk is, bleken bestuurders van de twee voertuigen het blijkbaar niet met elkaar eens over de schuldvraag. Twee inzittenden uit een van de twee autos (een 49-jarige en een 73-jarige man, beiden uit Veenendaal) bleken licht gewond en zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet momenteel onderzoek naar de exacte toedracht.